Kuchenne rewolucje: restauracja "Gargo造"/Imber w υdzi (powt鏎ka programu)

Data: 2022-01-13 12:02:01 Autor: adudek
udost瘼nij Tweet

Kolejny sezon programu rozrywkowego "Kuchenne rewolucje", mamy już za sobą. Na kolejny odcinki, w kolejnym sezonie czekać będziemy zapewne do wiosennej ramówki. Tymczasem na kanale TVN pojawiają się odcinki powtórkowe.

Obrazek w treści

Dziś na kanale taki właśnie odcinek, który nagrywany był już jakiś czas. Sprawdzamy zatem co wydarzyło się w odcinku, w którym znana restauratorka, Magda Gesler pojawiła się w restauracji Gargoły, która teraz pod nową nazwą, znajduje się w Łodzi. Ona właśnie poddała się udanej rewolucji. Sprawdzamy jakie zmiany dokonały się w restauracji?  Co nowego pojawiło się w menu? Jak wyglądała rewolucja? 

Kuchenne rewolucje - Gargoły — opis odcinka

Powtórzeniowy odcinek odbył się w Łodzi, w restauracji zwanej Gargoły, która to prowadzona jest przez panią Sylwię i pana Irka, małżeństwo, choć mieszkające w centrum Polski, są wielkimi miłośnikami gór, co widać było w menu serwowanym w ich lokalu. 

          Czytaj również: Kuchenne Rewolucje - Restauracja Tasty - rewolucja, której nie było

Oboje mają doświadczenie w biznesie. Przez okres trzech lat wspólnie prowadzili Bistro. Jednak było to dla nich za mało. Zamarzyli zatem, że otworzą coś większego. Tak zrodził się pomysł na prowadzenie restauracji. Niestety lokal nie przynosił odpowiednich dochodów, gości pojawiało się w nim niewielu. Wkrótce pojawił się problem niewypłacalności. Właściciele nie mieli pieniędzy na wypłaty dla pracowników. Sprawę pogorszyła sytuacja pandemiczna. Problemy z biznesie przełożyły się także na problemy w małżeństwie. Wtedy na ratunek została wezwana znana restauratorka Magda Gesler. 

Kuchenne Rewolucje — Gargoły — gdzie jest?

Lokal, którego rewolucję zobaczymy w odcinku, jakie powtarza TVN, odbyła się w Łodzi. Restauracja położona jest w centrum miasta, na ruchliwej ulicy Piotrowskiej. jej właścicielami są wspomnienia Sylwia i Irek, którzy borykają się  z problemami, nie bardzo wiedząc jak sobie z nimi poradzić. 

         Czytaj również: Kuchenne rewolucje: Bar Agata/Bar Agata 1965 w Gorzowie Wielkopolskim

Biznes, który mimo starań nie przynosi zysków, i właściciele, którzy sami przestali wierzyć w sukces lokalu. Na ratunek zostaje wezwana Magda Gesler, która już od wielu sezonów pomaga lokalom na skraju upadku, także z przyczyn pandemicznych. Kolejny raz przyjęła wyzwanie, zmieniając wygląd lokalu, nazwę i oczywiście wprowadzając zmiany w menu. Po programie "Kuchenne rewolucje" restauracja Gargoły zmieniła nazwę na Imber i stała się restauracją żydowską. Rewolucja przyniosła pozytywne zmiany.

Kuchenne Rewolucje — Gargoły — czy rewolucja była udana?

"Kuchenne rewolucje" to program rozrywkowo-kulinarny, który króluje na kanale TVN już od dwudziestu trzech sezonów. Na kolejny sezon musimy niestety poczekać. Tymczasem oglądamy programy powtórkowe. Kolejny lokal, kiedyś znany jako Gargoły, po rewolucjach zyskał ciekawe, różnorodne, bogate w smaki i przede wszystkim smaczne menu. Zmianie uległa także nazwa lokalu, który teraz brzmi 

         Czytaj również: Magda Gessler - biografia, życie i twórczość

Lokal, poddany został kuchennym rewolucjom z powodzeniem, witając nowych gości i serwując im wyśmienite dania. Na odcinek powtórkowy możemy liczyć już w czwartek 13 stycznia 2022 roku, o godzinie 21:40 na kanale TVN oraz w sobotę, 15 stycznia, na tym samym kanale.

Kuchenne rewolucje - restauracja "Gargoły"/Imber – menu

Zmiany, jakie dokonały się dzięki kuchennym rewolucjom w restauracji, teraz znanej jako Imber, która znana była wcześniej z serowania da podhalańskich, to oprócz nowego wnętrza, zmiany wystroju, także nowe i ciekawe menu. Teraz zamiast podhalańskiego jedzenie, które małżeństwo zdecydowało się, gdyż kocha góry. W górach zaczęła się bowiem ich miłość.

        Czytaj również: Kuchenne Rewolucje - restauracja Kura Domowa/Ziemniak czy kartofel w Zamościu

W nowym menu restauracji znalazły się po rewolucjach takie dania jak: tatar ze śledzia z rodzinkami i imbirem, sałatka z wątróbkami gęsimi, zupa z warzywami na baraninie oraz pulpety baranie z sosem pomidorowym i wieli innych smakowitych dań, głównie kuchni żydowskiej. 

Kuchenne Rewolucje - książki

"Kuchenne Rewolucje" to program rozrywkowo-kulinarny, oparty na amerykańskim formacie Kitchen Nightmares. Jego prowadzącą jest Magda Gessler, polska restauratorka i osobowość telewizyjna, właścicielka i współwłaścicielka kilkunastu restauracji, malarka, felietonistka, autorka wielu książek o tematyce kulinarnej.

W jej dorobku znalazły się między innymi takie dzieła jak: Wielkanoc ze smakiem, Kuchenne rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler, Kuchenne rewolucje. Przepisy Magdy Gessler, Kuchnia Polska Magdy Gessler.

ziemniak

Serdecznie polecamy autobiografię Magdy Gessler o tytule Magda, która powstała przy współpracy z Dominikiem Limanowskim. Książkę w dobrej cenie kupić można poniżej:

REKLAMA

Zobacz tak瞠

Musisz by zalogowany, aby komentowa. Zaloguj si lub za堯 konto, je瞠li jeszcze go nie posiadasz.

Ksi捫ka
Magda
Dominik Linowski1
Ok豉dka ksi捫ki - Magda

MAGDA Fascynuj帷a opowie嗆 o 篡ciu absolutnej królowej polskiej gastronomii i jednej z najbardziej znanych i wp造wowych Polek. Szczera i dotychczas...

dodaj do biblioteczki
Reklamy
Recenzje miesi帷a
Syrena
Mariusz Kaszy雟ki
Syrena
Czarcia dolina
Halina Kowalczuk
Czarcia dolina
Ostatnia nadzieja
Marzena Rogalska
Ostatnia nadzieja
Do jutra
Jeffery Deaver
Do jutra
Zagubiony, kt鏎y prowadzi
Aleksandra R.K. Stupera
Zagubiony, kt鏎y prowadzi
Berlingowcy. 皋軟ierze tragiczni
Red. Dominik Czapigo, z komentarzem Marcina Bia豉sa
Berlingowcy. 皋軟ierze tragiczni
Niebieska nuta
Jan Antoni Homa
Niebieska nuta
Poka wszystkie recenzje