Kuchenne rewolucje - restauracja "Restauracja pod Orzechem". Jak wypadnie rewolucja w Bytomiu?

Data: 2023-10-12 16:30:01 | Ten artykuł przeczytasz w 4 min. Autor: Danuta Awolusi
udostępnij Tweet

Na antenie telewizji TVN oraz w serwisie Player.pl ruszyła właśnie jesienna, 27 edycja programu Kuchenne rewolucje. Magda Gessler po raz kolejny ratuje polskich restauratorów i uczy, jak dobrze karmić ludzi. Jakie emocje i smaki czekają nas w najnowszym odcinku? 

Magda Gessler, prowadząca program "Kuchenne rewolucje" w mieście Bytom fot. East News / mat. prasowe x-news

Kuchenne rewolucje: Restauracja pod Orzechem – opis. Co się wydarzy? 

W przemysłowym mieście Bytom restaurację prowadzi rodzina Władysława i Janiny. To spełnione marzenie pana Władysława, który pragnął tego przez 40 lat. Jednak kiedy lokal przejął syn Tomasz, mechanik samochodowy, interes zaczął podupadać. Za mało klientów, zła atmosfera...  

Czytaj również: Kuchenne Rewolucje: Trattoria Melone Rosa – menu, ceny, gdzie jest?

Tomasz boi się, że zawiedzie ojca. Magda Gessler musi wkroczyć do akcji i wlać w serce mężczyzny nieco nadziei, że uda się pogodzić miłość do motoryzacji i gastronomii. 

Kuchenne rewolucje: Restauracja pod Orzechem – gdzie i kiedy obejrzeć odcinek?

Premierowy odcinek programu Kuchenne rewolucje: Restauracja pod Orzechem można zobaczyć w czwartek, 12 października 2023 o godzinie 21.35 na antenie telewizji TVN.

Czytaj również: „Velvet” – popularna hiszpańska telenowela ponownie w TVP!

Jeśli nie zdążyliście zobaczyć programu w telewizji, odcinek jest już dostępny na platformie Player.pl

Kuchenne rewolucje: Restauracja pod Orzechem – gdzie to?

Restauracja pod Orzechem - a już teraz Dziadek do Orzechów - znajduje się w Bytomiu, przy ulicy Żołnierskiej 99. Magda Gessler uznała, że dekoracja będzie nawiązywała do zielonych liści orzecha, a całe menu będzie związane właśnie z orzechami włoskimi. 

Kuchenne rewolucje: Restauracja pod Orzechem – menu

W restauracji Pod Orzechem czekadełkiem będzie masło ucierane z włoskimi orzechami i serem topionym. Daniem głównym jest barszcz czerwony z uszkami nadziewanymi selerem naciowym i orzechami oraz pulpety cielęce w sosie orzechowym w towarzystwie giczy cielęcej, podane z kluskami śląskimi i surówką waldorf. 

Czytaj również: Kuchenne Rewolucje: Gospoda Pękata Chata – menu, ceny, gdzie jest?

Kuchenne rewolucje: Restauracja pod Orzechem – czy rewolucja się udała?

Po powrocie do lokalu Magda Gessler była zadowolona z podanych dań. Pasta z topionego sera wypadła wspaniale, choć w barszczu znalazło się kilka mankamentów. Pulpety i kluski wypadły świetnie.

Bardzo smacznie, bardzo pięknie, bardzo wyjątkowo 

ocenia mistrzyni po wyjściu z restauracji. Magda Gessler uznaje rewolucję za udaną. 

Czytaj również: Kuchenne Rewolucje: Bar Koperkowy – menu, ceny, gdzie jest? 

Kuchenne rewolucje: Restauracja pod Orzechem – książki

Poszukujecie historii pełnych smaków i przepisów, równie smacznych jak w programie Kuchenne rewolucje: Restauracja pod Orzechem? Koniecznie przejrzyjcie książkę kulinarną Kuchnia na odporność! Toby Amidor proponuje łatwe i niezwykle zdrowe przepisy!

Książkę w dobrej cenie kupić można poniżej:

Tagi: kuchenne rewolucje, programy reality show, kulinarne,

REKLAMA

Zobacz także

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeżeli jeszcze go nie posiadasz.

Reklamy
Recenzje miesiąca
Fałszywa królowa
Mateusz Fogt
Fałszywa królowa
Olga
Ewa Hansen ;
Olga
Między nami jest Śmierć
Patryk Żelazny
Między nami jest Śmierć
Serce nie siwieje
Hanna Bilińska-Stecyszyn ;
Serce nie siwieje
Zranione serca
Urszula Gajdowska
Zranione serca
Znajdziesz mnie wśród chmur
Ilona Ciepał-Jaranowska
Znajdziesz mnie wśród chmur
Pies na medal
Barbara Gawryluk
Pies na medal
Jemiolec
Kajetan Szokalski
Jemiolec
Za pierwszą kulisą
Mirosława Łukaszewicz
Za pierwszą kulisą
Pokaż wszystkie recenzje