Okładka książki - Apartament w Paryżu

Apartament w Paryżu

Inne wydania:

Paryż przyciąga większość ludzkości. A przede wszystkim artystów. I takim oto sposobem przyciągnął bohaterów - Madeleine oraz Gasparda.
Wynajęli dom słynnego malarza. Malarz zmarł. Wcześniej.

Malarz wiódł niezbyt szczęśliwe życie i dom, w którym mieszkał, oddziałuje na życie bohaterów mieszkających w wynajętym domu. Bohaterowie rozpoczną również "śledztwo" ujawniające losy malarza. Praca Madeline w policji pomoże rozwikłać pewne zagadki.

Pięknie brzmi w teorii, prawda?
Spoilerowania na dzisiaj tyle.

Jak się czytało?

Powiem szczerze, że pierwszy raz miałam do czynienia z twórczością pana Musso. Nie wiedziałam, czego się spodziewać, zatem nie mam też możliwości do odwołania się do innych książek autora. Krótko po przeczytaniu widziałam kilka książek w Empiku, aczkolwiek nie o tym ta recenzja.
Książka stylistycznie i w fabule sprzedaje się świetnie. Nie zaprzeczam. Jednak jest jedno "ale".
Dlaczego ta książka jest tak "krótka"? :) Czytałam tę książkę z zapałem, a mało "obcych" książek czytam w ten sposób. Chętnie sięgnę po następną książkę tego autora! I polecam wszystkim tym, którzy uwielbiają francuskie klimaty.

Informacje dodatkowe o Apartament w Paryżu:

Kup książkę Apartament w Paryżu

Uratuj mnie
Guillaume Musso0
Okładka ksiązki - Uratuj mnie

Nie wyznając sobie swoich uczuć, para zakochanych żegna się na lotnisku. Samolot, do którego wsiada dziewczyna rozbija się krótko po starcie. Ale to jeszcze...

7 lat później...
Guillaume Musso0
Okładka ksiązki - 7 lat później...

Rodzice Camille i Jeremy`ego rozwiedli się siedem lat temu. Piętnastoletnia dziewczyna mieszka z ojcem, Sebastianem, w eleganckiej dzielnicy Nowego Jorku...