Szymon Kiliański jest mecenasem i razem z przyjacielem Krzysztofem prowadzi kancelarię adwokacką.
Pewnego dnia do ich biura przychodzi małżeństwo i proszą o pomoc dla ich syna.
Kiliański niechętnie przyjmuje sprawę, ponieważ młody mężczyzna jest podejrzany o pëdōfilię.
Sprawa jest poważna, ale czy nie ma drugiego dna?
Do śledztwa dołącza prokurator Amelia Wilska.
Sprawy szybko nabierają tempa, po drodze zahaczając o "nieszczęśliwe wypadki".
Akcja płynnie się rozwinęła dostarczając emocji, a ja chłonęłam każdą kolejną stronę.
Sporo ludzi, kilka wątków, by w końcu wszystko połączone, zakończyło się jednym wielkim zaskoczeniem.
Autorka opisuje trudny temat, ale bardzo dobrze go przedstawiła. Pokazuje świat i relacje złożone, niekiedy toksyczne, pełne rozczarowania i bólu.
Bohaterowie różni, ale potrafią się uzupełniać i dogadać, dzięki temu wszystko jest spójne i nie gubiłam się w fabule.
Książka wywołała u mnie cały wachlarz emocji. Śmieszyły mnie niektóre rozmowy Kiliańskiego i Wilskiej. Przy niektórych śmiałam się w głos. Nie zabrakło też łez i wręcz przeżywania rozpaczy razem z bohaterami. Powolne odkrywanie tajemnic podsycało moją ciekawość, nie mogłam oderwać się od lektury.
Czułam strach i niepokój córki Szymona. Przy niektórych scenach gęsia skórka pokrywała całe moje ciało i miałam dreszcze.
Zakończenie wbiło mnie w fotel. Totalnie się tego nie spodziewałam i chyba jeszcze nie do końca minął mi szok.
Czy zarwałam noc dla tej książki? Być może...
Czy dopadły mnie przemyślenia po tej historii?
Być może...
Czy potrzebuję poznać dalszy ciąg historii? Zdecydowanie takk 🔥
Bardzo polecam 🖤
Wydawnictwo: Lind & Co
Data wydania: 2024-11-11
zaczytanarysowni
Śpij, kochanie, śpij... Po dramatycznych doświadczeniach sprzed dwóch lat prokurator Amelia Wilska i mecenas Szymon Kiliański stworzyli rodzinę. I choć...