"Christmas Wishlist" to lekki, zabawny i uroczy zimowy romans. Uwielbiam świąteczne komedie romantyczne. Bawiłam się przy tej książce doskonale, a koncepcja 24 rozdziałów jak 24 okienek w kalendarzu adwentowym jest wprost rewelacyjna, zwłaszcza jeśli ktoś chce dawkować sobie emocje i radochę poznawania kolejnych wydarzeń. Od razu informuję: ta książka jest tak pięknie wydana, że sprawdzi się jako grudniowy prezent. Trochę obawiałam się białej czcionki na zielonym tle, ale czytało mi się bardzo wygodnie, jestem na tak.
✨️Kto pokocha?
Jak to kto? Fani powieści zimowych i świątecznych, komedii romantycznych oraz motywu dawnej miłości. Pokocha każdy, kto lubi sarkastyczny humor, błyskotliwe dialogi i uszczypliwości pomiędzy głównymi bohaterami.
✨️Za co pokochasz?
Myślę, że za głównych bohaterów, chociaż kreacja Gigi balansuje na granicy i może się zdarzyć, że będzie denerwować, ale dajcie jej szansę, bo warto! Ja polubiłam ją od początku — ta pewność siebie, ten wdzięk, ten cięty język i te cudownie obciachowo-sprośne świąteczne sweterki. Uwielbiam! Pokochasz za klimat zimowego Aspen. Dekoracje, zbliżające się święta, zapach choinki, stoki narciarskie — to wszystko tworzy niezwykle namacalną atmosferę.
✨️Czy ja pokochałam?
Tak! Wciągnęłam się w tę historię i mimo iż zakończenie nie było zaskoczeniem (nie przeszkadza mi to absolutnie, bo ten gatunek ma przynieść radość, zabawę, uśmiech i motyle w brzuchu, a nie niespodziewane zwroty akcji), to ciekawiło mnie jak Gigi i Weston poprowadzą swoją relację. A musicie wiedzieć, że zanim zrobiło się spicy, było średnio miło między nimi. Czytając tę książkę, poczułam klimat świątecznych przygotowań (chociaż w wersji na bogato) i zimowej aury, a to już połowa sukcesu. Serio, było tak, jak sobie to wyobrażałam. Jestem totalnie zadowolona, że sięgnęłam po najnowszy romans Marceliny Bobeł. A jak akurat nie czytałam, to wiecie, co robiłam? Oglądałam sobie te piękne zielone strony!
✨️Czy polecam?
A pewnie, że polecam! Jeżeli lubisz spicy komedie romantyczne opatulone świąteczno-zimową atmosferą, to nawet się nie zastanawiaj i czytaj.
✨️O czym jest?
Ginger od wielu lat wyjeżdża na cały grudzień ze swoją najlepszą przyjaciółką i jej rodzicami do Aspen. To magiczny czas, który stał się już świąteczną tradycją. W tym roku do stałych bywalców dołączy Weston, starszy brat Blair i dawna, nastoletnia miłość Gigi. Okazuje się, że po sześciu latach niewidzenia się tych dwoje wcale nie padło sobie w ramiona. Ciekawe co powiedzą, kiedy okaże się, że muszą jechać razem do Aspen, a później dzielić jedną łazienkę?
Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2025-10-29
Kategoria: Inne
zaczytania
On - przystojny, pewny siebie, niepokorny... do czasu, gdy w jego życiu pojawia się ona. Seana Clarka interesują w życiu tylko dwie sprawy: czubek własnego...
Ona podkochuje się w nim od lat, choć on zawsze pozostawał poza jej zasięgiem... Aż do teraz. Tucker Ashford od lat wiedzie spokojne, poukładane życie...