Witam Was bardzo serdecznie moi drodzy książkomaniacy. Przyszła taka porą i na mnie, że dopadła mnie niemoc czytelnicza z jednej strony a z drugiej totalne zawirowania i brak czasu. Ale przyznam się Wam że coby się nie działo dla tych dwóch panów zawsze znajdę czas.
Już od pierwszej strony polubiłam główną bohaterkę Kalinę "Jędzę" Jadecką, bo mamy jedna wspólną cechę, a mianowicie ja też czasem gadam do siebie, różnimy się tylko tym że ja nie otrzymuję odpowiedzi.
Świetna praca świetnego duetu pisarskiego. Mamy tutaj wszystko co gwarantuje dobra książka z którą czas spędzony nie bedzie czasem straconym. Dreszczyk emocji w trakcie czytania, trauma z dziecinstwa, zagadki, spekulacje, poszlaki, wreszcie bomba na zakończenie która wywala nas z kapci.
Jestem pod mega wrażeniem i zastanawiam się tylko kiedy i czy w ogóle pojawi się kolejna książka, być może kontynuacja albo odrębna historia z panią komisarz Jędzą.
Zapraszam Was w podróż do przeszłości której ziarno koszmaru kiełkuje przez wiele lat, by wydać owoce którymi są zemsta, szaleństwo i śmierć.
Wydawnictwo: Labreto
Data wydania: 2024-06-21