Autor książki "Co by Pan zrobił na moim miejscu" Peter Vajkoczy opowiada nam o różnych przypadkach medycznych i przeprowadzonych przez niego operacjach. Czy zdajecie sobie sprawę z tego, że neurochirurg przeprowadza na mózgu nawet kilka operacji dziennie? Dowiecie się z tej książki, że czasami lekarze muszą podejmować trudne decyzje w błyskawicznym tempie, bo bez mózgu nie moglibyśmy żyć. Przekonacie się też, że przekazywanie złych wiadomości nie jest łatwe dla lekarza. Czy pacjenta ze złą diagnozą warto operować? Autor przekonuje, że warto nie poddawać się i szukać nowych rozwiązań. Bywa tak, że pacjenci, których diagnozy były przypadkami
beznadziejnymi teraz cieszą się dobrym
zdrowiem przez wiele lat. Autor udowadnia nam, że zdolności mózgu do regeneracji są niesamowite. Zdarzają się cuda na sali operacyjnej, ale jest to ciężka praca lekarzy i innych pracowników służby zdrowia.Skomplikowane operacje, które zostały
opisane w tej książce pokazują jak medycyna i organizm człowieka potrafi zaskoczyć. Skomplikowane zabiegi, które przeprowadził
lekarz wzbudzają podziw, ale są też smutne historie. Autor potrafi pobudzić wyobraźnię czytelnika.
Jeśli jesteście zainteresowani z czym wiąże się praca neurochirurga to myślę, że ta książka zaciekawi Was i zafascynuje, ale też da do myślenia jak odpowiedzialną pracę wykonują lekarze.
Premiera: 28.06.2023
Polecam!