Okładka książki - Coraz większy mrok

Coraz większy mrok

Inne wydania:

Po tej książce doszłam do wniosku , że zdecydowanie zbyt mało thrillerów czytam. I zdecydowanie zbyt rzadko sięgam po Hoover.

Dotychczas czytałam tylko romanse w spod pióra autorki ale przekonałam się, że również w tym gatunku nie zawodzi.

Lowen - nasza główna bohaterka to pisarka. Thrillerów oczywiście. Ale nie jest w pełni zadowolona ze swojej twórczości, jest bardzo krytyczna wobec siebie. Niedawno zmarła jej matka - kobieta , o której czytając , zgrzytałam zębami. Czemu ? Lowen jest lunatyczką . Jak moja córka ale nie wyobrażam sobie, żeby mieć do przypadłości swojego dziecka takie podejście jak ta kobieta.

W dość drastycznych okolicznościach , Lowen poznaje Jeremy'ego, który jak później się okazuje jest mężem znanej pisarki - Verity Crawford . I właśnie tej autorki serię ma dokończyć Lowen. Dostaje taką ofertę gdyż Verity uległa wypadkowi i sama nie może tego dokonać. W ten oto sposób, Lowen trafia do domu Crowfordów, ma zapoznać się z notatkami Verity by łatwiej jej było dokończyć bestsellerową serię. Jednak nie tylko to zaprząta jej głowę . Z dnia na dzień poznaje coraz więcej przerażających tajemnic tej rodziny jak i coraz bardziej ciągnie ją do Jaremy'ego .

Sądzę , że tajemnice jakie odkryje nie tylko w autobiografii Verity , zszokują nie jednego czytelnika . Mimo, że rozwój wydarzeń jest nieco przewidywalny, to zakończenie już absolutnie takie nie było. I książka nie nudzi nawet przez chwilę. Trzyma w napięciu i niepewności. Sekrety jakie odkrywa Lowen , wstrząsnęły mną nie raz. Przeżycia bohaterów angażują w całą sytuację, łatwo wczuć się w to czego doświadczają.

To książka, która na długo zostanie w mojej głowie i mimo, że skończyłam ją dwa dni temu , nadal wracam do niej myślami i analizuje całość.

Polecam.

Informacje dodatkowe o Coraz większy mrok:

Wydawnictwo: Otwarte
Data wydania: 2019-06-19
Tytuł oryginału: Verity
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Piotr Grzegorzewski
Dodał/a opinię: Marta BONIECKA

Tagi: bóg

Zobacz opinie o książce Coraz większy mrok

Kup książkę Coraz większy mrok

Szukając kopciuszka
Colleen Hoover0
Okładka ksiązki - Szukając kopciuszka

Spędzili razem zaledwie godzinę. Daniel nie zna jej imienia i... nie widział jej twarzy. Przekonuje samego siebie, że miłość od pierwszego wejrzenia zdarza...

IT starts with us
Colleen Hoover 0
Okładka ksiązki - IT starts with us

Każde zakończenie może być początkiem. „It Starts with Us” rozpoczyna się w momencie, w którym pozostawił nas emocjonujący epilog „It...