Jakie te nasze życie potrafi być przewrotne.
Czasami czujemy całym sobą, że nie pasujemy do miejsca, w którym żyjemy, że gdzieś indziej jest nasz świat. A może to świat nie pasuje do nas?
Piękna, ufna, dobroduszna i wierząca w ludzi Olga. Dziewczyna, która znając jeden świat odkryła drugi równie piękny, albo i piękniejszy, ale tak samo niebezpieczny. Kiedy otrzymała dar od swojej przyjaciółki, jej dar by móc zostać prawdziwą syreną i żyć w głębinach mórz. Nawet przez chwilę nie pomyślała, że ich przyjaźń skończyła się lata temu. A ta nagła chęć spotkania to tylko interes, a nie dobroć serca Aliny. Mimo to w Lidze obudziła się nadzieją, że dawne czasy ich przyjaźni powrócą na nowo.
Olga na swojej drodze napotkała i te dobre osoby dzięki, którym nie zwątpiła w człowieka. Ale również takich, którzy za parę złotych moment są wstanie sprzedać własną duszę diabłu.
Tamaz, Gienek , Andriej mężczyźni, którzy w jej życie wnieśli wiele dobrego, którzy ufali i wierzyli. Ale czy tajemniczy Andrij jest kimś więcej niż tylko mężczyzna, który ją rozumie?? Czy Tamaz znowu pojawi się na jej drodze?
A w końcu czy medalion, który otrzymała od kobiety, której uratowała życie to ten, który powinna mieć przy sobie od dzieciństwa?? Oj czekam na tą chwilę, kiedy sama uzyskam odpowiemy na te pytania.
Czytając razem z Olgą przemierzam morza i oceany. Widzę jej oczami mieszkańców podwodnego świata.
Uczę się i poznaje to czego sama nie mogę odkryć. Piękne opisy głębin, ułatwiają mi wyobrażenie świata, w którym jeszcze nigdy nie byłam.
Idealna powieść, która odrywa nas od codzienności i pozwola chociaż na chwilę przenieść się do krainy mórz i oceanów.
Dla wielu osób, które znam ilość stron może przerazić. Ale uwierzcie mi kiedy tylko zaczniecie czytać nawet się nie zorientujecie jak weźmiecie w swoje palce ostatnią stronę.
Wydawnictwo: Odesfa
Data wydania: 2024-03-22