Powieść należy zarówno do literatury mlodziezowrjjakni fantastyki.
"Żniwiarz. Czarny świt " Pauliny Hendel to zarówno 5 jak i ostatni tom z serii "Żniwiarz".
Słowiańskie demony, tajemnicze potwory i pradawne niebezpieczeństwo to wszystko znajdziecie w tej książce. Tylko żniwiarze są w stanie ocalić ludzkość przed mrokiem. Magda, Feliks i Mateusz powracają ponownie.
Czy uda im się zapobiec apokalipsie ?
Paulina Hendel znowu wyciąga w świat słowiańskich wierzeń. Powieść przepełniona jest demonami, magią i odrobiną mroku.
W tej książce można znaleźć takie motywy jak miłość, zemsta, mrok, śmierć, nienawiść, magia, apokalipsa, ludzie, rodzina, przyjaźń, troska i wiele innych.
Powieść pokazuje niebezpieczeństwo świata w którym żyją bohaterzy i ich bezinteresowność. Ponadto pokazuje siłę miłości i przyjaźni.
Co mogę powiedzieć o zakończeniu? Niewiele żeby niczego nie zdradzać. Jednak uważam że jest to książka warta przeczytania.
Zarówno fabuła jak i okładką przyciąga wzrok i wzbudza zainteresowanie.
Wydawnictwo: Czwarta Strona
Data wydania: 2020-06-03
Język oryginału: Polski
Tłumaczenie: brak
Roksana
Maximus Opoka jest zwykłym kurierem kasty i nic nie wskazuje na to, aby jego życie miało ulec poprawie. Co więcej, sprowadza na siebie dodatkowe kłopoty...
Kiedy nosisz nazwisko Eld Veriani, ludzie zaczynają cię widzieć tak, jak chcą. Dziedziczkę. Problem. Narzędzie. Zoya była dumna z tego, kim się stała...