Okładka książki - Czy kiedyś wyjdzie słońce

Czy kiedyś wyjdzie słońce

”𝓒𝔃𝔂 𝓴𝓲𝓮𝓭𝔂ś 𝔀𝔂𝓳𝓭𝔃𝓲𝓮 𝓼ł𝓸ń𝓬𝓮” 𝓐𝓷𝓷𝓪 𝓚𝓪𝓻𝓹𝓲ń𝓼𝓴𝓪

✨𝓟𝓻𝔃𝓮𝔀𝓻𝓸𝓽𝓷𝔂 𝓵𝓸𝓼 𝓣𝓞𝓜 2✨

Czasami wydarzenia z życia babek wpływają na życie matek i córek.

▪𝗥𝗘𝗖𝗘𝗡𝗭𝗝𝗔 ▪

Anna Karpińska stworzyła tak niepowtarzalną, a zarazem przepełnioną emocjami historię, że wsiąkłam w świat w bohaterów i ich problemy i za żadne skarby świata nie chciałam wracać do rzeczywistości. Kolejny raz zaglądamy do naszych ulubionych bohaterów, których mieliśmy okazję poznać w pierwszej części „Nie wolno mi kochać ciebie”. Zofia, Helena i Danusia próbują żyć swoim życiem, jednak ich sielanka zostaje przerwana kolejnymi dramatycznymi wydarzeniami.

Trzy pokolenia, trzy historie, trzy kobiety, które muszą odpowiedzieć sobie na pytanie, jak żyć, kiedy trzeba zrezygnować z miłości do ukochanego. A może jednak warto o nią zawalczyć?

Nie będę wam zdradzać fabuły, bowiem uważam, że lepiej odkryć ją samemu. Ale musicie wiedzieć, że ta historia jest wręcz przepełniona skrajnymi emocjami, które wylewają się wprost do naszego serca. To tak emocjonalnie napisana opowieść, że nie sposób odłożyć jej na bok, dopóki nie pozna się zakończenia. Postaci wykreowane przez autorkę byli niezwykle, co się rzadko zdarza - realni, więc czytelnik z łatwością może się z nimi utożsamić.

Bardzo szybko opowieść ta przybrała zupełnie nieoczekiwany obrót, dosyć mierny początek zamienił się w coś, od czego bardzo ciężko było mi się oderwać, co z każdą kolejną przewróconą kartką pochłaniało mnie coraz bardziej i sprawiło, że nim się zorientowałam w całą tę historię poczułam się zaskakująco mocno zaangażowana. „Czy kiedyś będziemy szczęśliwi” to historia trzech kobiet, doświadczonych przez los. Sama fabuła jest bardzo życiowa, przypomina życie zwykłych ludzi, którzy muszą zmierzyć się z trudami życia, jednak to napięcie, jakie towarzyszy podczas lektury nie pozwala się od niej oderwać. Poznajemy tutaj aż trzy bohaterki i każda z nich została niezwykle okrutnie doświadczona przez życie.

„Czy kiedyś będziemy szczęśliwi” to chwytająca za serce książka. Ta piękna okładka skrywa bardzo przejmującą historie, która okraszona jest ludzkim dramatem. Na kartach tej powieści doświadczamy przejmującej historii trzech kobiet. Przeszłość przeplata się z teraźniejszością a historia przedstawionych bohaterek chwyta za serce. Poza tymi dramatami autorka przeplata również pozytywne aspekty, jak chociażby nadzieję, na to, że w końcu dla bohaterów zaświeci słońce i los się odmieni. To niesamowicie angażująca powieść, którą serdecznie wam polecam!

Informacje dodatkowe o Czy kiedyś wyjdzie słońce:

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2025-08-19
Dodał/a opinię: Małgosia Szydlak

Tagi: Literatura obyczajowo-rodzinna Sagi rodzinne

Zobacz opinie o książce Czy kiedyś wyjdzie słońce

Kup książkę Czy kiedyś wyjdzie słońce

Pozwól sie uwieść
Anna Karpińska0
Okładka ksiązki - Pozwól sie uwieść

Marta, kobieta po czterdziestce, zostaje sama z dorastającymi bliźniakami, córką i synem. Rozstanie z niewiernym mężem jest dla niej dramatyczną decyzją...

Szukając przystani
Anna Karpińska0
Okładka ksiązki - Szukając przystani

Anna Karpińska nową sagą znowu poruszy serca czytelniczek! Wanda nareszcie będzie mogła zrealizować swoje marzenia. Emerytura to miał być jej czas. Jednak...