Powrót do kolebki mojej przygody z książkami to jedna z najlepszych decyzji jakie podjęłam w tym roku. Tak naprawdę nie zdawałam sobie sprawy z tego jak bardzo brakowało mi fantastycznych światów, nietuzinkowych bohaterów i magii, która czyni całą powieść tak bardzo wyjątkową.❤️
Wiele się zmieniło zarówno na zagranicznym jak i polskim rynku. Mamy się czym pochwalić, a propozycja którą Wam dzisiaj pokazuję zdecydowanie jest najlepszym dowodem na to, że moi rodacy potrafią pisać !👏🔥
Książka angażuje już od pierwszych stron wciągając w wyjątkowo dopracowany świat magii i fantastycznych stworzeń, które możemy spotkać na każdym kroku. Dwójka całkowicie różnych bohaterów mierzy się ze swoim przeznaczeniem. Odmienne charaktery, inna kultura i wartości, zdecydowanie mi to pasuje! 👏 Czekałam na to, aby ich losy się skrzyżowały, jednak nigdy nie wpadłabym na takie rozwiązanie. Wielki szacunek do autora za fantazję i pomysły. Czytając powieść cały czas miałam wrażenie, że w końcu dostałam coś nowego, świeżego, nie oklepanego w mocnym i konkretnym stylu. 👏👏👏
Myślę, że jako główne wątki możemy tutaj wymienić magiczne przemiany, podróż, odkrywanie siebie, walkę dobra ze złem.
Duży plus za brak wątku romantycznego, który w większości aktualnych nowości atakuje bez wstydu już od pierwszych stron, co czasem bywa okropnie męczące. Autor pokazał, że i bez tego można stworzyć świetną opowieść! 🔥
Podsumowująć ! Przed Wami fantastyka na wyższym poziomie!🎉
Data wydania: 2023-05-16
ZARADNA
Z cyklu mądrości życiowe Pieprza: „Dobre uczynki są jak pierogi z jagodami. Napchasz nimi nawet największego wroga”. Czy stary gnom ma rację...