Okładka książki - Dom na Groblach

Dom na Groblach

Jest druga połowa XIX wieku. Rodzina Krzeszowskich to zamożni ludzie, którzy mieszkają w majątku w Biskupicach nieopodal Krakowa. Edmund i Klementyna mają dwie córki: starszą Ludmiłę i młodszą Wandzię. Pierwsza z nich przygotowuje się do małżeństwa z Anastazym Chmielewskim. Dziewczyna jest zakochana i czeka na swój wielki dzień. Niestety jej ojciec popada w długi karciane. Dobry los odwraca się od Ludmiły, która postanawia uciec z domu do Krakowa. Jej młodsza siostra Wanda też w nim przebywa.

Tymczasem w mieście króla Kraka, ktoś zabija młode kobiety.

Czy bohaterkom grozi niebezpieczeństwo? Kto stoi za okrutnymi morderstwami? Jak potoczą się dalsze losy Ludmiły i Wandy?

Sięgnij po książkę "Dom na Groblach" i sam/a się przekonaj.

"Dom na Groblach" to pasjonująca i zarazem mocno wciągająca lektura. Pełna zwrotów akcji i głęboko skrywanych tajemnic. Fabuła powieści jest wielowątkowa, pełna pasji i emocji. Za to jej bohaterowie są barwni i wielowymiarowi. Wymykają się stereotypom i szukają swojego szczęścia pomimo przeciwności, jakie rzuca im pod nogi przeznaczenie.

"Dom na Groblach" to udane połączenie romansu z kryminałem.

Piękna okładka zachęca do lektury. Warto tej powieści poświęcić kilka jesiennych wieczorów, a nawet zarwać noc.

Wkrótce zostanie wydana druga część.

Informacje dodatkowe o Dom na Groblach:

Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2025-10-28
Dodał/a opinię: Damaczytasama

Tagi: Proza literacka

Zobacz opinie o książce Dom na Groblach

Kup książkę Dom na Groblach

Wiktoria Gische0
Okładka ksiązki - Miłość, wojna i tajemnica papirusu (Tom 1). Miłość, wojna i tajemnica papirusu. Tom 1

Lea Burgsch, córka cenionego niemieckiego egiptologa i polskiej żydówki, dokonuje w jednym z grobowców w Dolinie Królów niezwykłego odkrycia - w jej ręce...

Siostra nazisty
Wiktoria Gische0
Okładka ksiązki - Siostra nazisty

Brat staje się zdrajcą. Ukochany wrogiem. Ona musi odnaleźć siłę, by stawić czoło wojnie. Jak dużo można poświęcić dla miłości? To spotkanie odmieni...