Okładka książki - Grubsza sprawa

Grubsza sprawa

[Reklama] Wydawnictwo Magia Słów

Komedia kryminalna to coś, czego już daaawno nie czytałam. Opis książki Moniki Konefelt bardzo mnie zaciekawił. I nie ukrywajmy - staruszka z bronią na okładce dodatkowo przyciąga uwagę, hehe.
    Pomysł na fabułę okazał się bardzo trafny. Co rusz znajdywane kobiece nogi stanowiły bardzo ciekawy motyw na fabułę. A poszukiwanie sprawcy dostarczyło wielu wrażeń. Wszystkie elementy zostały dopracowane a prowadzone śledztwo było dość mocno osadzone w rzeczywistości.
    Poza wspomnianymi powyżej motywami mamy także kolejny - ten rodzinny. Niedzielne obiady u przebojowej, odważnej i nietuzinkowej Stanisławy Rubel zdecydowanie bawiły. Ale także pokazywały co jest wartością.
   Humor w tej powieści co rusz się przebijał. Mnie osobiście tylko raz doprowadził do salwy śmiechu ale tak poza tym to do samego końca uśmiech na twarzy był. No cóż - Stasia jest unikatowa. Nie do przebicia i naśladowania. Jak to mówią: "Strach się bać." Ale patrząc na całość jej zachowania już trzeźwym okiem wolałabym nie mieć takiej odważnej babci, bo na bank przedwcześnie zeszłabym na zawał, hehe.
    Bardzo fajna lektura. Autorka ma przyjemny styl. Taki lekki i nie wymarzony. Dialogi naturalne i szokujące sztucznością rozmów. Kreacji bohaterów również w mojej ocenie należą się słowa uznania.

Polecam

Informacje dodatkowe o Grubsza sprawa:

Wydawnictwo: Magia Słów
Data wydania: 2024-02-07
Dodał/a opinię: agnieszka_rowka

Zobacz opinie o książce Grubsza sprawa

Kup książkę Grubsza sprawa

Wsiąść do pociągu
Monika Konefelt0
Okładka ksiązki - Wsiąść do pociągu

Wsiąść do pociągu… i już każdy nuci piosenkę o zielonym kamyku! Perfekcja czasami zabija radość życia. Anna od urodzenia była chodzącą doskonałością...

Okres próbny
Monika Konefelt0
Okładka ksiązki - Okres próbny

Narzeczeństwo to cudowny okres. Człowiek jest zakochany, zaślepiony i zauroczony. Czasami warto zamieszkać ze sobą tak na próbę, wtedy wychodzi, jak bardzo...