Tak jak podejrzewałam, historia zrobiła się trochę poważniejsza. Chyba każdy z bohaterów boryka się z jakimś osobistym problemem, więcej miejsca poświęcono na rozmowy i wyznania.
Głównym tematem tomiku jest wycieczka do Paryża. Ja akurat nie przepadam za tym miastem, ale jestem ciekawa, jak te sceny wypadły na ekranie w serialu Netfliksa.
Niestety tytuł dopadła typowa dla gatunku przypadłość - większość bohaterów okazuje się być nieheteronormatywnych, a każda wrogo nastawiona osoba z czasem staje się tolerancyjna. Chociaż to piękna wizja, to chyba wolałabym więcej realizmu pod tym względem.
Komiks wciąż odpręża, poprawia humor, wywołuje motylki w brzuchu i ogólnie osładza życie czytelnika. W wolnej chwili muszę zabrać się za kolejną część.
Polecam każdemu, kto ma ochotę na uroczą historię o zakochanych po raz pierwszy nastolatkach.
Wydawnictwo: Jaguar
Data wydania: 2022-03-23
Tytuł oryginału: Heartstopper. Volume 3
mysilicielka
Książka specjalnie dla fanów bestsellerowej serii Heartstopper, pełna kolorowych ilustracji, które wyszły spod ręki Alice Oseman. Heartstopper Yearbook...
Boy meets boy. Boys become friends. Boys fall in love. An LGBTQ+ graphic novel about life, love, and everything that happens in between - for fans of The...