Okładka książki - Heavenbreaker

Heavenbreaker

,,Heavenbreaker” to powieść rozgrywająca się daleko poza ziemią, na stacji kosmicznej. Autorka przenosi nas do całkowicie innego świata, rozgrywającego się o ponad tysiąc lat naprzód. Nie będzie to piękny świat, pełen szczęścia i pokoju. Zmierzymy się ze światem pełnym brutalności, niesprawiedliwości i niezrozumienia. Światem, w którym aby przetrwać, będzie trzeba stoczyć niejedną nierówną walkę.

Naszej głównej bohaterce Synali nie zależy na życiu. Kieruję się tylko jednym pragnieniem- zemstą. Nie spocznie, nim nie usunie z przestrzeni kosmicznej każdego, kto przyczynił się do śmierci jej matki. Nie cofnie się przed niczym, nie zatrzyma ani na krok.

Książka dostarcza ogrom emocji. Walki na ogromnych mechanicznych maszynach zwanych rumakami, aż po udział w największym turnieju jeździeckim na stacji, Puchar Supernowa. To jedyna szansa, aby raz na zawsze wyeliminować znienawidzony przez Synali ród Hauteclare’ów.

Poza ciekawą fabułą trzeba również wspomnieć o przepięknym wydaniu. Twarda oprawa, pięknie barwione brzegi oraz kolorowa wyklejka. Obok takiej książki ciężko przejść obojętnie.

Czytanie tej książki było ciekawym doświadczeniem. Autorka świetnie zbudowała tą kosmiczną przestrzeń sprawiając, że poczułam się tak jakbym żyła w latach trzytysięcznych, pełnych nowoczesnej technologii opartej na działaniach sztucznej inteligencji. Metalowy pies Luna skradł moje serce. Oczami wyobraźni widziałam ten merdający ogonek cieszący się na widok bohaterki.

Jestem przekonana, że książka podbije serce każdego miłośnika książek sci-fantasy.

Polecam💙

Kup książkę Heavenbreaker

Fear me not
Sara Wolf0
Okładka ksiązki - Fear me not

Jedenaście lat temu, kosmici awaryjnie wylądowali na ziemi. Teraz 16-letnia Victoria musi ich żywić. Swoimi emocjami. Victoria jest jedną z nielicznych...

Love me never
Sara Wolf0
Okładka ksiązki - Love me never

Isis Blake nie była zakochana od trzech lat, dziewięciu tygodni i pięciu dni… A biorąc pod uwagę, jak się to skończyło ostatnio, zamierza ten stan...