Okładka książki - Jesienne niebo

Jesienne niebo

Tom 3 cyklu Pensjonat Bluebell

,,Jesienne niebo" Denise Hunter to przepiękna historia o miłości, która jest zapisana gdzieś tam wysoko! Książka ukazuje przeznaczenie, przed którym nie uciekniemy, a jedynie możemy poddać się jego sile.

Grece to młoda dziewczyna, która jest najmłodsza z rodzeństwa i jak to bywa w takich wypadkach, dmucha się na nią i chucha, by była bezpieczna, by krzywda jej się nie stała. Grece prowadzi pensjonat, wraz z rodzeństwem i sama dodatkowo postanawia założyć firmę wynajmującą sprzęt sportowy, bo to jej marzenie, a marzenia powinno się realizować.

Wyatt Jennings to agent Secret Service, który musi wyjechać na przymusowy urlop, jego celem podróży jest Bluebell, to tam musi uporać się z przeszłością, która go nieustannie prześladuje.

Grece i Wyatt spotykają się w pensjonacie, który jest prowadzony przez Grece i jej rodzeństwo. Jedno spotkanie i zmieni się wszytko, lecz sami zainteresowanie nie mają o tym jeszcze pojęcia.

Co połączyły Grece i Wyatta? Czy Wyatt upora się z przeszłością? Tego Wam nie zdradzę, ale zapraszam do książki po odpowiedzi.

Jest to moje pierwsze spotkanie z piórem Denise Hunter, ale już w tej chwili mogę zadeklarować, że nie ostatnie. Grece to postać, którą nie podziwia za wolę walki, ona dąży do osiągnięcia swoich życiowych celów, nie poddaje się przy niepowodzeniach, utożsamiam się z nią, bo jest dokładnie taka jak ja. Wyatt o nim chce się czytać, wymarzony bohater, twardy jak skała a w środku opiekuńczy i troskliwy. Ta para idealnie do siebie pasuje, a ich historia, choć nie jest z oczywistym zakończeniem, to powala na kolana.

Zawsze będę powtarzać, że najważniejsze w książce dla mnie to są emocje i tu ich nie zabrakło, a dodatkowo były one w świetny sposób dozowane, mogłam przeżywać chwile wraz z głównymi bohaterami. Dodatkowym plusem jest to, w jaki sposób została przedstawiona miłość między rodzeństwem, ich wsparcie i oddanie, coś pięknego.

Tajemnica, która została zawarta w książce, do samego końca nie była dla mnie oczywista, pobudzała mnie do skupienia się nad jej rozwiązaniem i wraz z bohaterami krążyłam szlakami w poszukiwaniu prawdy.

Książkę polecam, nadaje ona świeżości i odpręża.

Informacje dodatkowe o Jesienne niebo:

Wydawnictwo: Dreams
Data wydania: 2021-09-20
Tytuł oryginału: Autumn Skies
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Joanna Olejarczyk
Dodał/a opinię: Marta Wiczuk

Tagi: Denise Hunter jesienne niebo Kat romantyczne książki rumunia pensjonat Jezioro pensjonat bluebell Ameryka kropla błękitu jezioro tajemnic rodzeństwo Agent wedrówka

Zobacz opinie o książce Jesienne niebo

Kup książkę Jesienne niebo

Miłość bez scenariusza
Denise Hunter0
Okładka ksiązki - Miłość bez scenariusza

Idealny partner istnieje tylko na papierze… Po zerwaniu z chłopakiem Chloe Anderson napisała powieść, w której wykreowała ideał mężczyzny –...

Opowiedz mi o nas
Denise Hunter0
Okładka ksiązki - Opowiedz mi o nas

Ona nie pamięta. On nie może zapomnieć. Po ukończeniu studiów hotelarskich miastowa dziewczyna Lauren Wentworth przyjeżdża na wieś do New Hampshire, gdzie...