Okładka książki - Klinika

Klinika

Lubicie thrillery medyczne? Ja uwielbiam! Jeżeli piszą je Polacy i to w dodatku lekarze czy inni naukowcy to nie mogę przejść obok nich obojętnie ♡

„Klinika” to książka autorstwa Klaudii Muniak, która jest absolwentką biotechnologii, a swoją pracę naukową związała z nanotechnologią. Dzięki bogatej wiedzy z zakresu medycyny to co autorka prezentuje w swoich książkach jest na naprawdę wysokim poziomie.

Tematyka „Kliniki” krąży wokół tematu inżynierii genetycznej w życiu płodowym oraz zapłodnienia in vitro. Pomimo, że oba tematy mają dużo wspólnego ze ściśle ukierunkowanym słownictwem to autorka stara nam się wszystko przedstawić w prosty sposób. Nie zagłębia się w opisach, które będą dla nas zbędne oraz zupełnie niezrozumiałe.

Akcja podzielona jest na teraźniejszość oraz przeszłość. Rozdziały dotyczące przeszłości dotyczą życia płodowego. Jednak ważniejsze jest to co dzieje się tu i teraz.

Bohaterowie zostali wykreowani z ogromną starannością. Autorka oddaje ich emocje i czasami odnosiłam wrażenie jakbym sama odkrywała okrutną prawdę u boku Gai. Jakbym razem z nią przeżywa wszystkie wydarzenia.

Książka ta ma w sobie coś mrocznego i tragicznego. Sprawia, że nie chce się jej odkładać, a dość powolna akcja stopniowo podsyca dramaturgię wydarzeń. Dlatego tak naprawdę tempo w jakim toczą się wszystkie wydarzenia wyjątkowo w tym przypadku mi nie przeszkadzają, a wypadają tylko na plus. Pomimo, że może nam się wydawać jakie będzie zakończenie to gwarantuję, że autorka zaskoczy każdego z Was.

Zdecydowanie polecam tę pozycję każdemu fanowi thrillerów medycznych.

Informacje dodatkowe o Klinika:

Kup książkę Klinika

Zgliszcza
Klaudia Muniak0
Okładka ksiązki - Zgliszcza

Gdy świat znajdzie się u progu zagłady, ile zrobi matka dla ukochanego dziecka? Człowiek zniszczył Ziemię - swoimi działaniami doprowadził do tego, że...

Chcę, byś była w moim życiu
Klaudia Muniak0
Okładka ksiązki - Chcę, byś była w moim życiu

Zuza pracuje jako dziennikarka i od kilku lat nie obchodzi Bożego Narodzenia. Co wcale nie oznacza, że za świętami nie tęskni. Niegdyś był to jej ulubiony...