Okładka książki - Lost Hope

Lost Hope

Współpraca recenzencka z wydawnictwem

Bliskość, wsparcie i relacja pełna uczucia...
Hope myślała, że właśnie taką miłość znalazła. Miała to być miłość jej życia.
Miała być, ale nie była.
Dostała strach, ból i kontrolę na każdym kroku.
Nie widziała już ratunku. Myślała, że tak już będzie, że nie ma dla niej lepszej drogi. Do czasu...
Do czasu, gdy pojawił się Manson Harper. Bezwzględny i silny. Pewny siebie mężczyzna. To on ratuje Hope. Uratował ją przed oprawcą. Wciąga do swojego świata. Świata, który rządzi się innymi prawami. Zasady w nim są proste, ale bezlitosne. Czy Hope odnajdzie się w takim świecie? Czy sobie poradzi? Czy zaufa?
Hope i Manson będą musieli zmierzyć się z wyzwaniami. Wyzwaniami, które nie będą łatwe, ale konieczne by przetrwać.
Czy ich rodzące się uczucie przetrwa? Czy oni przetrwają w świecie pełnym wrogów? Wrogów, którzy pragną zemsty?

Od pierwszych stron akcja bardzo szybko się rozkręca. Poznajemy Hope w jej najgorszym okresie życia. Smutną, słabą, przybitą, nie mającą już nadziei na lepsze jutro. W pracy zakłada maskę. Maskę uśmiechu i dobrego samopoczucia oraz humoru. W domu przeżywa piekło. Całą prawdę trzyma w tajemnicy. Tajemnicy, którą poznaje Manson.
Od tego momentu wszystko się zmieni. Zmieni się tak, jak zmienia się główna bohaterka. Każdego dnia stara się poskładać i walczyć. Jej droga nie jest prosta, ale otaczają ją ludzie, którym na niej zależy. Kobieta ma wzloty i upadki, ale mimo to walczy. Ćwiczy, uczy się nowych umiejętności i nie poddaje się. Staje się waleczną, upartą i z czasem bezwzględną. Nie ma śladu po dawnej Hope.
W drodze do odzyskiwania wiary w siebie, pomaga i towarzyszy jej nie tylko Manson, ale też jego pracownicy, którzy bardzo ją polubili.
Harper stara się zadbać o kobietę, wynagrodzić jej wszelkie zło jakie ją spotkało.
Jest przy tym coraz bardziej stanowczy i nie cofnie się przed niczym. Ich relacja przechodzi różne etapy, ale uczucie jest tam cały czas obecne. Czy Hope otworzy serce na nowe uczucia?
Akcja toczy się bardzo szybko. Prosta, ale mająca niejeden zwrot akcji. Brakowało mi trochę dynamiki i większej ilości opisów strzelanin. Troszkę za mało i wszystko kończyło się praktycznie zaraz po urazie kobiety.
Historia napisana lekko i bardzo dobrze się ją czyta, pomimo tego jaki trudny temat porusza.
Jest to historia bolesna. Opowiada o strachu, bólu i stracie, ale nie tylko. Opowiada też o sile. Sile jaką można znaleźć, by zawalczyć o siebie.
Główna bohaterka przeszła przemianę, pod której jestem wrażeniem. Tego się nie spodziewałam, ale jestem pozytywnie zaskoczona, choć nie raz zaskoczyła mnie swoim zachowaniem. Jedno jest pewne - na pewno zasługuje na szczęście.
Lektura wywołała u mnie cały wachlarz emocji. Z początku czułam ból i strach kobiety. Ciężko czytało mi się o jej doświadczeniach. Po pojawieniu się Mansona czułam, że będzie lepiej i uśmiech nie schodził mi z twarzy. Autorka zaserwowała nam zwrot akcji, który najpierw wywołał u mnie szok, a potem łzy. Tego zupełnie się nie spodziewałam i chwilę mi zeszło zanim się oswoiłam z tym wydarzeniem. Najczęściej towarzyszyło mi współczucie, które przeradzało się w podziw dla głównej bohaterki. Kilka razy się zaśmiałam. Bawiły mnie rozmowy Hope z pracownikami. Wszystko ze sobą bardzo dobrze współgrało. Dzięki temu czas spędzony z lekturą był czasem przyjemnym.
Bardzo polecam 🖤

Informacje dodatkowe o Lost Hope:

Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2026-04-30
Dodał/a opinię: zaczytanaa_rysow

Tagi: romans mafia toksyczność toksyczne relacje przemoc fizyczna

Zobacz opinie o książce Lost Hope

Kup książkę Lost Hope