Poznajemy dalsze losy wspaniałej a jednocześnie bardzo pokrzywdzonej kobiety. Medea po dość trudnych przejściach stara się żyć normalnie i chce poukładać swoje życie na nowo. Teresa służąca Mady, z czasem staje się jej najlepszą przyjaciółką.
~
Medea zbliża się do Horsta, który pomagał jej zacząć nowy etap. Dwoje zakochanych zaczyna układać sobie życie, lecz życie to nie bajka Disneya i wszystko jednak im się komplikuje. Horsta musi wyjechać i niestety wszelkie informacje o nim giną. Kobieta wówczas dowiaduje się, że jest w ciąży.
~
Gdy Mada po raz kolejny układa sobie życie z nową kochająca się rodziną jej przeszłość daje o sobie znać. Niestety to może okazać się jej największym problemem. Czy Mada w końcu będzie szczęśliwa? Co wydarzy się jeszcze w życiu młodej kobiety?
~
Kończąc poprzednia część historii tej wspaniałej bohaterki byłam smutna a za razem dość poruszona. Wiedziałam, ze chce przeczytać dalsze losy Mady ale troszkę soe bałam i zwlekałam z czytaniem tej części. I wiecie co Wam powiem... Żałuję że ta książka tak długo musiała na mnie czekać! Autorka po raz kolejny stworzyła niesamowitą historię pełna emocji a każda kolejna strona jeszcze bardziej rozwija apetyt na tę książkę.
~
Oczywiście gdy życie kobiety już miało stać się stabilne autorka po raz kolejny zaskakuje ale zdecydowanie ukazuje czytelnikowi, że kobieta ma moc i siłę. Niezłomność kobiet potrafi przetrwać naprawdę bardzo dużo i między innymi to ukazuje ta książka. Przyznam się, że bohaterka po raz kolejny poruszyła moje serce. Mam nadzieję, że w końcu zazna ona szczęście, na które Mada zasługuje naprawdę bardzo.
~
Książka napisana jest w przyjemnym i lekkim języku co powoduje, że się przez nią po prostu płynie. Emocji w niej nie brakuje i może pojawić się czasem łezka w oku ale naprawdę warto sięgnąć po tą serię. Ja czekam na dalsze losy Mady a Wam polecam tę książkę całym sercem! Tutaj znajomość poprzedniej części jest obowiązkowa aby zachować ciągłość wydarzeń. Czytajcie nie pożałujecie!
Dziękuję wydawnictwu Zwierciadło za egzemplarz ♥️
Wydawnictwo: Zwierciadło
Data wydania: 2024-06-19
Joanna Szymczak
II część serii Ścieżki nadziei Prakseda cieszy się życiem młodej mężatki i szykuje do podróży poślubnej, gdy dostaje nieoczekiwaną wiadomość. Hrabina...
O tym, czego doświadczyła podczas wojny, nie mówiła nikomu, nawet najbliższym. Przetrwała. Przeżyła. Jedyne, czego chciała, to uniknąć rozdrapywania ran...