Okładka książki - Nigdy za ciebie nie wyjdę

Nigdy za ciebie nie wyjdę

To moje pierwsze spotkanie z Autorką i jestem szczęśliwa, że mogłam poznać twórczość oraz faktycznie zrelaksować się przy tej komedii romantycznej.
Polecam książkę czytelnikom, którzy mają ochotę przeczytać kilka historii o miłości, która ma różne oblicza.
Główni bohaterowie to Liwia i Mateusz.
Liwia jest studentką, pracującą na stacji benzynowej, ktorej nowym wlaścicielem staje się Mateusz. Liwia od razu wpada mu w oko, jednakże sama broni się przed uczuciami. Ich relacja zalicza wzloty i upadki, ale wszystko, wydawać by się mogło, biegnie ku szczęśliwemu zakończeniu. Niewątpliwie będą musieli zmierzyć się z problemami i zawziętością bohaterki, co sugeruje nam nawet tytuł książki
Ponadto, wśród otoczenia głównych bohaterów, poznamy różnorodne perypetie rodzinne, przeżycia osób zarówno młodszych, jak i starszych. Wszyscy posiadają różny bagaż doświadczeń i niejednokrotnie będą zaskoczeni jak los może być przewrotny. Niewątpliwie nie zabraknie Wam tu różnych historii miłosnych
Ale nie tylko o miłości mowa. To, na co zwróciłam uwagę, a co nie pojawia się zbyt często w literaturze, to poruszenie tematu bezdomności. Przesłanie jakie możemy tu spotkać z pewnością zmobilizuje do myślenia.
Bardzo przyjemnie czyta się tę pozycję, a przy okazji znajdziecie elementy humorystyczne
Różnorodność postaci o których wspomniałam jest wielkim plusem tej opowieści. Każdy jest inny, co ma odzwierciedlenie w codziennym życiu. Autorka ukazała bardzo dużo sytuacji, które mogą się wydarzyć, przez co historia jest autentyczna.

Informacje dodatkowe o Nigdy za ciebie nie wyjdę:

Wydawnictwo: Mięta
Data wydania: 2024-05-08
Dodał/a opinię: Lubietoczytamto

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce Nigdy za ciebie nie wyjdę

Kup książkę Nigdy za ciebie nie wyjdę

Damy radę, kochanie
Magdalena Krauze0
Okładka ksiązki - Damy radę, kochanie

Ta historia udowadnia, że miłość to najlepszy plan na życie. Minęło osiemnaście lat, odkąd Paulina i Igor powiedzieli sobie „tak”. Zawsze...

Ostatnia wiadomość
Magdalena Krauze0
Okładka ksiązki - Ostatnia wiadomość

Jagoda i Przemek przez lata tworzyli idealną parę. Jednak gdy dzieci opuściły rodzinne gniazdo, ich małżeństwo zaczęło tracić blask. Jagoda czuje się odtrącona...