Przeprowadzka z Londynu do Flinstead miała być dla Joanny i jej synka Alfiego nowym początkiem. Zmiana ta niosła ze sobą nie tylko nadzieję ale też wiele obaw. Joanna martwiła się czy Alfie zaklimatyzuje się w nowej szkole, czy znajdzie przyjaciół. Pewnego dnia, pod szkołą, podczas rozmowy z innymi matkami, Joanna dowiaduje się, że ponoć w ich miasteczku, pod nową tożsamością, mieszka słynna morderczyni, która jako nieletnia wbiła małemu chłopcu nóż w serce. Szokująca wiadomość nie daje Joannie spokoju, kobieta niebawem powtarza ją dalej. A później to już idzie lawinowo. Plotka jak to plotka zaczyna żyć własnym życiem i szybko się rozprzestrzenia. Część mieszkańców zaczyna typować swoją podejrzaną, która niebawem odczuwa tego przykre konsekwencje. Gdy Joanna otrzymuje niepokojącą wiadomość, a następnie widzi zdjęcie, na którym Alfie ma nóż wbity w pierś, jest przerażona i zaczyna bacznie obserwować otoczenie. Coraz bardziej drąży temat. Nie spodziewa się tego jak straszna okaże się prawda. Książka średnio mi się podobała. Akcja dość wolno się rozkręca, bohaterowie nie wzbudzają większych emocji, zakończenie może i było zaskakujące ale też naciągane i przerysowane. Ogólnie do przeczytania ale bez wielkich oczekiwań.
Wydawnictwo: Otwarte
Data wydania: 2019-05-15