Okładka książki - Poradnik prawdziwej damy. Co zrobić z pierwszą żoną narzeczonego?

Poradnik prawdziwej damy. Co zrobić z pierwszą żoną narzeczonego?

Życie Frances Wynn w końcu jakoś się unormowało. Zaręczyła się z Georgiem Hazeltonem i liczy, że już żadne niespodzianki na nią nie czekają. Jest w błędzie i to ogromnym. Niebawem do jej domu znowu przybywa inspektor Delaney i to nie sam. Jego towarzyszką jest jakaś Francuska kobieta i to z zaskakującymi informacjami. Młoda kobieta nie tylko twierdzi, że jest spokrewniona z samą rodziną królewską, ale również, że jest żoną jej narzeczonego. Czy to możliwe? Co na to powie Georgie? Czyżby kolejne problemy w życiu Frances? Na dodatek to nie jedyne problemy, z jakimi będzie musiała się zmierzyć, uwikła się nie tylko w skandal (chociaż tak naprawdę nic złego nie zrobi), ale również dojdzie do morderstwa i to na terenie jej ogrodu. Czy uda się jej wyjść z tarapatów? Kto zginie? Kto stoi za zabójstwem?

To już czwarty tom z serii. Co prawda nie recenzowałam wszystkich, jednak każdy czytała. Moim zdaniem należy czytać je po kolei, ponieważ zdarzenia w każdym tomie łączą się z sobą, a dokładnie dzieją się jedno po drugim.
Akcja w książce momentami jest wolniejsza, mamy sporo opisów, co może troszkę zniechęcić do dalszego czytania. Mnie to jednak nie przeszkadza w odbiorze książki, a wręcz mi się one podobają, pewnie dlatego, że to tylko momenty, a nie cały czas. W innych momentach dostaniemy szybką akcję, z ciekawymi, zaskakującymi zwrotami, dużo tajemnic, sekretów, zagadek do rozwiązania. Historia mnie się spodobała. Z zainteresowaniem śledziłam losy bohaterki, próbują wraz z nią odkryć prawdę. Podczas czytania towarzyszyło mi wiele różnych emocji, a momentami nie dało się powstrzymać o wybuchu śmiechu.

Główną bohaterką jest Frances, kobieta z klasą, ciekawymi pomysłami, mająca dość duże poczucie humoru. Niestety nic więcej o niej wam nie zdradzę, bo musiałabym zdradzić zbyt wiele z fabuły. Powiem tylko tyle, że ją polubiłam i to bardzo.

„Poradnik prawdziwej damy. Co zrobić z pierwszą żoną narzeczonego?” to książka, z którą naprawdę dobrze się bawiłam. Ze swojej strony z przyjemnością polecam.

Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA

Informacje dodatkowe o Poradnik prawdziwej damy. Co zrobić z pierwszą żoną narzeczonego?:

Wydawnictwo: Skarpa Warszawska
Data wydania: 2024-02-14
Kategoria: Historyczne
Tytuł oryginału: A Fiancée's Guide to First Wives and Murder
Dodał/a opinię: Anna Kaczor

Tagi: Literatura historyczna

Zobacz opinie o książce Poradnik prawdziwej damy. Co zrobić z pierwszą żoną narzeczonego?

Kup książkę Poradnik prawdziwej damy. Co zrobić z pierwszą żoną narzeczonego?

Poradni prawdziwej damy. Przewodnik po plotkach i zbrodni
Dianne Freeman0
Okładka ksiązki - Poradni prawdziwej damy. Przewodnik po plotkach i zbrodni

Dianne Freeman zabiera nas do świata konwenansów, dobrych manier, plotek i... zbrodni! Frances Wynn na dobre zadomowiła się wśród brytyjskich arystokratów...

Poradnik prawdziwej damy. Przypadek, wypadek czy intryga?
Dianne Freeman0
Okładka ksiązki - Poradnik prawdziwej damy. Przypadek, wypadek czy intryga?

Londyn słynie z gwaru i intryg, ale ta spokojna angielska wieś może kryć wiele tajemnic... Frances poszukuje miejsca na zbliżający się ślub siostry, z...