"Save you" Mony Kasten to drugi tom z serii "Maxton Hall". Powieść należy do literatury obyczajowej, romansu. Jest to kontynuacja "Save me".
Ruby nikogo nie obdarzyła takim uczuciem i nikt jej tak boleśnie nie zranił. Nie chciała należeć do jego świata, a mimo wszystko jednak są sobie przezczeni. W końcu czy można walczyć z przeznaczeniem?
Ruby najbardziej chciałaby wrócić do dawnego życia, gdy nikt w Maxton Hall jej nie znał. Jednak nie może zapomnieć o Jamesie. Zwłaszcza kiedy chłopak robi wszystko żeby ją odzyskać. Niestety kiedy rodzina Jamesa przeżywa trudne chwile dziewczyna pojmuje że ich miłość od początku nie miała szans. Bo zamiast szukać u niej wsparcia, James łamie jej serce. Więc Ruby postanawia o nim zapomnieć i skupić się na studiach w Oksfordzie o których marzy od lat. Jednak James nie daje łatwo o sobie zapomnieć. Wie że zachował się niewybaczalnie, ale teraz próbuje wszystko naprawić. Pytanie tylko czy Ruby jest gotowa żeby od nowa podjąć ryzyko? Albowiem z Jamesem nic nie jest proste. I mimo wzajemnego przyciągania i uczucia jakim się darzą Ruby doświadcza również bólu.
I znowu to uczucie jakbym już kiedyś czytała tę książkę A zarazem jakbym tego nie robiła. Frustrujące uczucie. Nie wiem co mam o tym myśleć.
W każdym razie książka jest dobrze napisana. Jest ciekawa i dużo się w niej dzieje. Co prawda ciągle wracamy do tego samego wątku jednak idzie to przeżyć.
No nic mam nadzieję, że ostatni tom mnie zaskoczy.
Wydawnictwo: Jaguar
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Ewa Spirydowicz
Ilustracje:Sandra Taufen/Schebeko/Magdalena Zawadzka
Roksana
Zoey nieoczekiwanie odkrywa w sobie talent do magii śmierci. Dylan jest Żniwiarzem, który jednym dotknięciem potrafi wyrwać z człowieka duszę. Trafiają...
Kontynuacja bestsellerowej powieści Fallen Princess. Zoey King ze wszystkich sił stara się zapomnieć. Zapomnieć, że straciła swoją najlepszą przyjaciółkę...