Okładka książki - Surogatka

Surogatka

Louise Jensen "Surogatka" 💚
Kat i Nick są zgodnym małżeństwem ale do szczęścia brakuje im tylko jednego - dziecka. Kobieta nie może mieć własnych dzieci. Razem z mężem walczy o adopcję. Po raz drugi odnoszą porażkę. Główna bohaterka spotyka w kawiarni swoją najlepszą, z dawnych lat przyjaciółkę Lisę, która ta podsuwa jej nadzieję na potomstwo - surogację. Z czasem Lisa zachowuje się podejrzanie a mąż Nick staje się nieobecny. Czy przyjaciółka pragnie zemsty, czy mąż ją zdradza? Kat popada w paranoję, gdy zdaje sobie sprawę, że ktoś ją obserwuje. Przeszłość daje o sobie znać.
"Poza tym przecież koniec końców i tak jesteśmy tacy sami, prawda? Skóra i kości. Prawda i kłamstwa. Każdy człowiek ma własną historię. Pogrzebane żale. Nadzieję, którą próbujemy utrzymać na wodzy, by przypadkiem nie zacząć myśleć, że możemy stać się kimś, kim nie jesteśmy."
Zawiły i szokujący thriller. Mroczne sekrety. Na początku niedowierzałam, że Kat może być aż tak ślepa i nie widzieć, że Lisa coś kręci. Cóż, nie móc mieć dzieci to jednak nie jest nic przyjemnego, i jeśli ma się szansę, człowiek nie widzi nic poza tym maleństwem. Spodziewałam się innego zakończenia. Ale to nie znaczy, że wcale mi się nie podobało. Historia małżeńska przeplatana z licealnymi przygodami głównych bohaterów. Przeszłość i teraźniejszość, które są ze sobą zgrabnie połączone.
Bardzo szybko się czyta, pochłonęła mnie. Polecam dla fanów dobrego i trzymającego w napięciu thrillera psychologicznego. 👌"Kto nie ma nic do ukrycia? Każda wersja prawdy jest plastyczna, formujemy swoją rzeczywistość w taki sposób, żeby przykryć prawdę. Czasami wychodzi to tak dobrze, że udaje nam się przekonać nawet samych siebie."

Informacje dodatkowe o Surogatka:

Dodał/a opinię: Karolina Wawrowska

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce Surogatka

Kup książkę Surogatka

"Istnieją też inne kobiety, które tak  bardzo pragną wziąć w ramiona własne dziecko, ze ich tęsknota pali żywym ogniem. Dlaczego ja miałabym bardziej na to zasługiwać? <Nie zasługujesz>, mówi cichutki głos w mojej głowie i nagle mam wrażenie, że to karma. Spłata długów. Wyprowadziłam się, ale przecież nie mogłam uciec przed samą sobą - przed wszystkim, co zrobiłam."

"Każda wersja prawdy jest plastyczna, formujemy swoją rzeczywistość w taki sposób, żeby przykryć prawdę. Czasami wychodzi to tak dobrze, że udaje nam się przekonać nawet samych siebie."

Więcej cytatów z tej książki

Trzecia siostra
Louise Jensen0
Okładka ksiązki - Trzecia siostra

Bestsellerowa autorka Siostry i Surogatki znowu przyprawi cię o dreszcze. Lepiej przygotuj się na zarwaną noc, bo od tej książki nie można się oderwać...

Randka
Louise Jensen0
Okładka ksiązki - Randka

Przekonana przez przyjaciół, że powinna pogodzić się z rozpadem małżeństwa i niedawną separacją, Ali umawia się przez portal randkowy na spotkanie...