Okładka książki - Święty Mikołaj. Ilustrowana autobiografia gwiazdora

Święty Mikołaj. Ilustrowana autobiografia gwiazdora

Każdego roku wszystkie marzenia dziecięce mają szanse do spełnienia się. Bez względu na to ile masz lat zawsze byłaś/łeś, jesteś, będziesz dzieckiem i na pewno tej nocy marzyłaś/łeś, że przyłapiesz Świętego jegomościa, czyli Mikołaja na tym, jak podkłada Wam prezenty pod choinkę?! No ręka do góry, kto tak miał? JA na pewno! Kolejne pytanie, a mowa o tym, czy ktoś z was zastanawiał się:

-kim tak naprawdę jest Mikołaj?

-Jak wyglądali/byli Jego rodzice?

-Jak to się stało, że Mikołaj robi to, co robi?

Przed wami książka, którą powinny znać wszystkie dzieci świata, jak i dorośli oczywiście, a to za sprawą cudownie ilustrowanej autobiografii, która napisał Jared Green, a zilustrował Bill Sienkiewicz. Przed wami 14 rozdział, w których wyjaśnione jest jak to wszystko się zaczęło. Poznacie cudownych rodziców Mikołaja, czyli Anzelma i Gerda oraz pełno wróżek, skrzatów i innych przyjaciół. Muszę napisać, że jak tylko zobaczyłam grafikę przypomniały mi się dziecięce czasy, jak i stare bajki Disneya. Mam nadzieję, że ta książka wytrzyma czas, jaki będzie miała w naszej biblioteczce i będę mogła z czasem czytać swoim wnukom.

Kochani, jeżeli macie w swojej rodzinie dzieciaczki, to macie jeszcze czas, żeby podarować kawałek cudownej historii, jak i możliwość odpowiedzenia na pytanie np. kim byli rodzice Mikołaja? Jakie miał marzenia i skąd wiedział, że będzie uszczęśliwiał innych?!

Każdemu dziecku życzę takich książek. <3.

Informacje dodatkowe o Święty Mikołaj. Ilustrowana autobiografia gwiazdora:

Wydawnictwo: Nowa Baśń
Data wydania: 2022-12-05
ISBN: 9788382032123
Tytuł oryginału: Santa My Life & Times. An Illustrated Autobiography
Dodał/a opinię: book_matula Ann Wójcik

Tagi: Publikacje popularne dla dzieci i młodzieży

Zobacz opinie o książce Święty Mikołaj. Ilustrowana autobiografia gwiazdora

Kup książkę Święty Mikołaj. Ilustrowana autobiografia gwiazdora