Okładka książki - Szept mroku

Szept mroku

Miało być pięknie, romantycznie, wyjątkowo i mieli sobie ślubować miłość, wierność, ale… Faith Arrington, panna młoda ucieka sprzed ołtarza. W ostatniej chwili uzmysławia sobie, że nie była gotowa powiedzieć tak i rozpocząć nowe życie u boku wybranka.
Wkrótce Dziewczyna przekona się, że ucieczka sprzed ołtarza była początkiem ciągu niespodziewanych zdarzeń w jej życiu, a skrywana mroczna przeszłość zacznie wychodzić na światło dzienne. Praca marzeń, przystojny tajemniczy szef, gorąca miłość, niszczycielska mafia, agencji FBI....a w tym wszystkim ona na pozór słaba kobietka.

Kocham romanse, są to powieści bardzo ciepłe, ujmujące, pozwalają na ucieczkę od codziennych problemów i zgiełku.
„Szept mroku”, typowy romans, fabuła właściwie nie odkrywa niczego nowego. Biznesmen i boss mafii, posiadający władzę absolutną, siejący strach wśród wszystkich oprócz niej, Faith. Pożądanie i uczucie do tej kobiety było największą słabością tego twardziela.
Czyż nie brzmi to znajomo?
Tak, ale tu autorka stworzyła postacie posiadające cechy prawdziwego człowieka, bohaterowie nie są tylko dobrzy lub tylko źli. Joanna Świątkowska swoim bohaterom nadała bardzo skomplikowane charaktery. Kochają, swoich bliskich są wobec nich słabi i ulegli, ale z drugiej strony potrafią zabić z zimną krwią, bo tu liczy się tylko władza, bo to ona dodawała sił i pewności siebie.
Dużym plusem jest poprowadzenie narracji poprzez trzecią osobę, to pozwala dostrzec szerszy obraz przedstawionej historii. Barwne postacie, które pokochałam od pierwszej strony, a ich cyniczne poczuciem humoru, kupiło mnie w całości. Jeden minus, niektóre akcje zbyt mocno rozciągnięte, przez co książka jest zbyt obszerna.

Powieść kobieca, z lekkim dreszczykiem emocji, a dzięki wprowadzonemu wątkowi mafijnemu historia staje się bardziej mroczna i wciągająca. Jest to odskocznia dla wszystkich zapracowanych, głodnych wrażeń i intensywnych doznań. Polecam

Informacje dodatkowe o Szept mroku:

Wydawnictwo: Novae Res
Data wydania: 2022-11-07
Dodał/a opinię: Ela-Monia

Zobacz opinie o książce Szept mroku

Kup książkę Szept mroku

The Rivals
Joanna Świątkowska0
Okładka ksiązki - The Rivals

Nerissa Langley to ambitna i pewna siebie kobieta, której stabilna pozycja specjalisty w dziale finansowym w międzynarodowej firmie medialnej chwieje się...

Las vegas (#1). Pocałunek diabła.
Joanna Świątkowska0
Okładka ksiązki - Las vegas (#1). Pocałunek diabła.

Czasem przeszłość wraca... i domaga się drugiej szansy. Kaia Stein nie sądziła, że szalony wyjazd do Vegas zmieni całe jej życie. Dwa lata po urodzinowym...