Okładka książki - Turbulencja

Turbulencja

Uwielbiam tę książkę! Już od pierwszych stron wiedziałam, że będzie to wciągająca lektura, i taka też była, bo siedziałam do północy, by ją skończyć, szczególnie, że najciekawsze elementy zaczęły się rozwijać dopiero w drugiej połowie. Turbulencja to lekka i niezobowiązująca lektura, ale na pewno Wam się spodoba, dzięki oryginalnemu sposobowi poprowadzenia akcji, dość rzadkiemu w tego typu literaturze.

Zacznijmy może od bohaterów. Od razu polubiłam Jake'a! Jego poczucie humoru widać już od pierwszych stron i choć nie wypada w jego wieku być tak sarkastycznym (bo nie jest to opowieść o nastolatkach), to jednak bardzo dobrze bawiłam się, czytając jego zabawne uwagi. Jest to mężczyzna, co jest dość stereotypowe, zdystansowany i chłodny, który trzyma się z dala od miłości, a wszystko to ma odzwierciedlenie w jego przeszłości. To z kolei temat, który w połowie został już opowiedziany w wielu książkach, ale druga połowa to coś, z czym nie miałam jeszcze do czynienia. Dotyczy zarówno rodziny, jak i doświadczeń miłosnych.

Gillian jest wrażliwa, a zarazem silna i charakterna. Potrafi wyjść z opresji z każdej sytuacji i muszę jej oddać to, że nie należy do tej grupy dziewczyn, które błagają o miłość faceta, który jest poza ich zasięgiem, ani mu jej nie wmawia.

Akcja toczy się szybko, dzięki lekkiemu piórze autorki. Z początku zapowiada się jak typowy romans, jednak z czasem zmienia się w coś większego, pełnego niespodzianek. Niejasne posty na blogu Gillian krok po kroku przybliżają nas do poznania jej sekretu, a tajemnicze telefony i zachowania Jake'a sugerują, że i on coś ukrywa. I że to może mieć jeszcze większą wagę.

Wszystko kręci się wokół chmur i podniebnego klimatu oraz namiętności obojga bohaterów. Rozterki Gillian, metamorfoza jej życia, wrażliwość Jake'a skryta pod fasadą poważnego mężczyzny. Książka opowiada gorącą, zakazaną historię, w której bohaterowie mierzą bądź zamykają swoją przeszłość, by wspólnie napisać ostatni rozdział swojej historii. Uczą się wartości miłości i uświadamiają sobie, że wrogiem nie zawsze jest ten, kto się za niego podaje. Na rozwiązanie zagadek musimy czekać prawie do samego końca i nie dostajemy nic na tacy.

Polecam Wam z całego serca tę nietuzinkową, emocjonalną opowieść!

Informacje dodatkowe o Turbulencja:

Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2017-11-17
Tytuł oryginału: Turbulence: A cocky pilot romance
Dodał/a opinię: Sandra Siwak

Zobacz opinie o książce Turbulencja

Kup książkę Turbulencja

- Jeśli przytrafi się panu coś złego, do kogo mamy zadzwonić w pierwszej kolejności?
 - Do zakładu pogrzebowego.

- Do zakładu pogrzebowego.

Więcej cytatów z tej książki

The Office Party. Firmowa Gwiazdka. The Office Guest. Facet na święta
Whitney G.0
Okładka ksiązki - The Office Party. Firmowa Gwiazdka. The Office Guest. Facet na święta

Książka zawiera dwa świąteczne opowiadania autorstwa Whitney G.! Podaruj sobie podwójną dawkę świątecznych uniesień. ,,The Office Guest. Facet na święta" ...

Tylko nie on!
Whitney G.0
Okładka ksiązki - Tylko nie on!

Gorący romans biurowy autorki bestsellerowego ,,Niegrzecznego szefa" Z okazji trzydziestych urodzin Chloe chce przeżyć coś niezwykłego. Jej życie nadal...