Okładka książki - Tylko na papierze

Tylko na papierze

Na szczęście nie musiałam długo czekać na kontynuację historii Twixów. Pokochałam te książki od pierwszej strony. Poznaliśmy już trudną opowieść Wiktora, potem wstrząsającą historię Bartka. Aż bałam się co dziewczyny przygotowały dla Tomka. A stworzyły coś cudownego, miłość w czystym wydaniu.

Elka to młoda kobieta, która przed laty zaszyła się w swoim rodzinnym miasteczku w górach, skąd nie lubiła wyjeżdżać. Pewnego wieczora postanowiła zaszaleć i spędzić wieczór w klubie swingersów. Tu poznaje Tomka.

Tomek to drugi Twix. Ma bardzo bujną i dość kontrowersyjną przeszłość, której bardzo się wstydzi. Niestety nie może jej zmienić, ale postanowił zmienić przyszłość. I tak oto odmieniony Tomek staje przed Elką, która mu się spodobała od pierwszego wejrzenia. Można powiedzieć, że ją już wtedy pokochał, choć nie zdawał sobie z tego sprawy.

Ela jednak nie jest potulną dziewczyną. Mimo że Tomek robi na niej piorunujące wrażenie, daje mu porządnego kosza. To jednak nie odstraszyło chłopaka, wręcz przeciwnie, przyciągało go do niej.

Oboje w pewnym momencie zauważyli, że coś ich ku sobie ciągnie, że im na sobie zależy. Jednak między zakochanymi stanie przeszłość Tomka.
Czy miłość zwycięży?

Wow! To było takie dobre! Kocham tą serię całym sercem. Akcja zaczyna się praktycznie od początku, kiedy Elka i Tomek się poznają. Już wtedy możemy się pośmiać z ich rozmów i sytuacji w których się znajdą. Po drodze do zakończenia tej historii, wiele się wydarzy. Wyjdą na jaw dawne tajemnice, które wstrząsną wydawałby się poukładanym życiem naszych bohaterów. Zakończenie jest urocze. Uwielbiam takie czytać!

Elka to młoda kobieta, a mimo to sporo w życiu przeszła. We wszystkim towarzyszyła jej ukochana babcia, która bardzo ją wspiera i pomaga jak tylko może. Zawsze była ostrożna w kontaktach z mężczyznami. Jednak w przypadku Tomka było inaczej. Chyba od samego początku, czuła, że to może być ten jedyny mężczyzna. Zaryzykowała i wpuściła go do swojego życia.

Tomek jak już wspominałam, zmienił się. Po wydarzeniach z poprzedniej części (historii Bartka) zrozumiał jak dużo zła wyrządził innym. Wiedział, że los mu za to odpłaci, tylko nie wiedział kiedy i jak mocno. Ta przeszłość stanęła między zakochanymi. Wtedy odczuł, że to najwyższa cena jaką przyjdzie mu zapłacić za błędy młodości. Jak Jak się potoczyły ich losy musicie sami doczytać, zapewniam że będzie momentami bolało.

Daria i Kasia napisały świetną serię. Te książki same się czytają. Są zabawne, pełne miłości, ale także mogą sprawić ból, bo jednak to co odstawiali chłopaki to było chwilami wręcz podłe. Ogólnie jednak cała trójka odpokutowała swoje winy i przyjęli karmę na swoje klaty.

Kończąc polecam Wam całą serię. Będziecie się śmiać i płakać, ale nie przestaniecie czytać, bo ta historia należy do tych nieodkładalnych!
Czytajcie a nie pożałujecie!

Polecam

Informacje dodatkowe o Tylko na papierze:

Wydawnictwo: Motyle w nosie
Data wydania: 2025-11-13
Dodał/a opinię: Magdalena Górska

Tagi: romans komedia

Zobacz opinie o książce Tylko na papierze

Kup książkę Tylko na papierze