Okładka książki - Weteran

Weteran

,,Weteran” jest historią o samotności i nadziei na lepsze jutro. Często nie zdajemy sobie sprawy, że czujemy się samotnie aż do momentu gdy to się zmienia- dopiero wówczas zauważamy czego tak naprawdę nam brakowało. Jak możemy zaakceptować siebie gdy inni wytykają nas palcami?- przed takim pytaniem stanął Asher Lee. Kiedyś popularny wśród znajomych teraz człowiek, o którym krążą tylko legendy. Postanowił służyć ojczyźnie, jednak w wyniku wybuchu miny zostaje strasznie okaleczony. Nie mając prawie nikogo, wraca po długiej walce o życie do pustego domu, nie ma już przyjaciół ani rodziny. Całe miasteczko wytyka go palcami z powodu odniesionych obrażeń, staje się odludkiem. Wszystko się zmienia, gdy do miasta powraca Savannah Carmichel. Załamana zdradą ukochanego i opłakująca utratę pracy, pojawia się w rodzinnych stronach pod pretekstem urlopu i pomocy przy przygotowaniu wesela młodszej siostry. Jest zdruzgotana, więc gdy otrzymuje niespodziewanie propozycję powrotu do zawodu zrobi wszystko by osiągnąć sukces- zamierza opisać losy miejscowego wyrzutka i bohatera wojennego, lecz nie wszystko idzie zgodnie z planem. Losy tej dwójki przeplatają się w momencie gdy oboje czują się niezrozumiani, a ich życie przepełnia ból i poczucie porażki. Jednak czy miłość może zwyciężyć wszystkie przeszkody? Ta historia przepełniona jest żalem i samotnością. W piękny sposób ukazuje nam jak często osądzamy i wyrabiamy sobie opinie na temat ludzi nie zważając na ich uczucia. Wbrew pozorom to często od ludzi jakimi się otaczamy zależy to jak sami siebie postrzegamy, ciężko jest być obiektywnym we własnej sprawie, jeśli na około słyszymy utarte i znane wszystkim opinie. Jednak wystarczy jeden odpowiedni bodziec by dodać na skrzydeł i siły do walki, nie tylko lepszą egzystencje, ale o zbudowanie pewności siebie i przekonania, że tylko my sami odpowiadamy za swój los. Asher i Savannah są wyrazem prawdziwej i szczerej miłości, jednak nawet w historii jak z bajki pojawiają się przeszkody, i wtedy tylko my sami mamy pełne prawo zadecydować o tym czy nas one wzmocnią czy zniszczą.

Informacje dodatkowe o Weteran:

Data wydania: 2018-03-14