Kolejny już raz wyruszamy na wakacje z Panem Pisarzem, Pana Żoną i ich szalonymi przyjaciółmi. Tym razem czeka nas wyprawa do Egiptu i podążanie szlakiem faraonów. Kto jednak oczekuje leżing, plażing i nic nie robi ten się poczuje rozczarowany. Bo gwarantuje Wam, że z tą gromadą nuda nie grozi. Przygoda goni przygodę, jak na kryminał trup ściele się gęsto, jak na komedię dobrego humoru nie brakuje.
Ba, kto mnie śledzi uważnie na story ten już wie, ileż razy popłakałam się ze śmiechu przy lekturze tej książki to doprawdy nie zliczę. Genialny humor sytuacyjny i jeszcze genialniejszy humor słowny zapewniają rozgrywę na najwyższym poziomie. Cóż Wam rzec mogę bierzcie i czytajcie. A gwarantuję Wam, że po tej lekturze wszelkie smutki pójdą precz.
Jak na kryminał przystało świetnie poprowadzony wątek kryminalny. Próba rozwiązania zagadki tajemniczych morderstw gwarantują wyśmienitą rozgrywę dla Waszych szarych komórek. Dlatego jeśli tylko macie ochotę na zabawę w detektywów to bierzcie i czytajcie.
I jak na Egipt przystało udało się oddać autorowi atmosferę tego kraju. Piramidy, mumie, archeologiczne wykopaliska, artefakty, rejsy po rzece Nil czyż to nie brzmi fascynująco.
Pomyślcie sami. Wyprawa do Egiptu, przygoda, genialny humor, detektywistyczna zagadka. Super, prawda?I to wszystko nie ruszając się z domu. Ja już tę podróż odbyłam ( chociaż chętnie wyruszyła bym jeszcze raz) i zazdroszczę ( tak pozytywnie) tym, przed którymi ta przygoda, bo wiem jedno. Ubawicie się przy niej wyśmienicie, a co się uśmiejecie to Wasze. Cóż rzec mogę, przed Wami idealna lektura na wakacje ( i nie tylko).
A ja czekam na kolejne tomy. Mam nadzieję, że będą. Ciekawe odkąd teraz wyruszy Pan Pisarz i jego szaleni przyjaciele?
Młody gangster Emerytowany glina Teczki, które wstrząsną Polską "Zbyt wiele spraw nakładało się na siebie, właśnie tu, w miejscu, w którym od...
Tajemniczy Człowiek Zagadka porwał siostrę Zuzy Wróbel. Więzienia stanęły otworem, a w stolicy grasuje Liga Złoczyńców. Wujek Zuzy, komisarz Antoni Wróbel...