Kuchnia francuska słynie z wyśmienitych win, foie gras, szynki bajońskiej, bogactwa owoców morza, ślimaków burgundzkich i wspaniale pachnących ziół. Imponuje niezliczoną ilością serów i wędlin produkowanych...czytaj dalej
Przewodnik Pascala to przystępnie podana wiedza o naturze, kulturze, pomnikach przyrody i cywlizacji, historii, sztuce, zabytkach oraz informacje do natychmiastowego wprowadzenia w życie - setki adresów miejsc...czytaj dalej
"Podróżnik w kuchni" to nie tylko pełna nastrojów encyklopedia kulinarnych zwyczajów i tradycji różnych kultur, a także przepisów, ale również kulinarna przygoda. To paszport do kulinarnej kultury...czytaj dalej
Błękit i szmaragd Adriatyku, zieleń cyprysów, ponad tysiąc wysp i raf, strome łańcuchy Gór Dynarskich, zabytki kultury i sztuki, urokliwe nadmorskie miasteczka, specjalności bałkańskiej kuchni oraz znakomite...czytaj dalej
W albumie zamieszczono fotografie najciekawszych zakątków Jury Krakowsko-Częstochowskiej - niezwykłej krainy majestatycznych wapiennych ostańców, tajemniczych średniowiecznych warowni i wspaniałej przyrody...czytaj dalej
Jura to mekka piechurów, rowerzystów, speleologów i miłośników jazdy konnej. Białe skałki o przedziwnych kształtach, łańcuchy wzgórz porośnięte bukowymi lasami, ruiny owianych legendami warowni i głębokie jaskinie...czytaj dalej
Fascynująca architektura, sielankowe wioski, arkadyjskie pejzaże, słońce i plaże - greckie wyspy szczęśliwe. Każda ze 160 zamieszkanych wyspKreta, Cyklady, Sporady Północne, wyspy Morza Egejskiego, Dodekanezu...czytaj dalej
Atlas zawiera: - mapy ogólnogeograficzne kontynentów i regionów, - mapy polityczne, - podstawowe informacje o państwach, - zwięzłe dane o kontynentach, - fotografie, - ciekawostki, - obszerny indeks....czytaj dalej
Użytkownik | Kiedy został fanem |
---|---|
rudablondynkarec | 2017-03-26 23:07:14 |