Okładka książki - Desperaci (#1). Desperaci. Tom 1. Wiktoria

Desperaci (#1). Desperaci. Tom 1. Wiktoria

Tom 1 cyklu Desperaci

Wiktoria Mizerska zawsze pragnęła zostać znaną i rozpoznawalną aktorką. Niestety, los jej nie sprzyjał - pandemia koronawirusa przerwała dobrze zapowiadającą się karierę, a gdy wreszcie zniesiono obostrzenia, Wiki zdołała zdobyć jedynie drugoplanową rolę w filmie historycznym. Kiedy zatem producent zaproponował jej udział w dość kontrowersyjnej formie reklamy promującej ten film, nie wahała się ani chwili. Nie wiedziała jeszcze, że sprawa jest bardziej skomplikowana, niż z pozoru wygląda. No i nie przypuszczała, że przy okazji pozna mężczyznę, który zupełnie zmieni jej nastawienie do życia...

Informacje dodatkowe o Desperaci (#1). Desperaci. Tom 1. Wiktoria:

Wydawnictwo: WasPos
Data wydania: 2026-03-24

Tagi: romans

Kup książkę Desperaci (#1). Desperaci. Tom 1. Wiktoria

Opinie o książce - Desperaci (#1). Desperaci. Tom 1. Wiktoria

✨ Recenzja Patronacka ✨ „Wiktoria” Cykl: Desperaci. Tom 1 Autor: Małgorzata KasprzykWydawnictwo: WasPos "Dziewczyna znów poczuła przyspieszone bicie serca. To też było coś, o czym od dawna marzyła: zostać celebrytką, udzielać wywiadów, opędzać się od paparazzich...Takie życie było kiedyś jej marzeniem, a teraz stanęło przed nią otworem...." Są marzenia, które budują nas latami… i rzeczywistość, która potrafi je zweryfikować w jednej chwili. „Wiktoria” to historia właśnie o tym, o momencie, w którym wszystko, co miało być początkiem, nagle staje się próbą. Poznajemy Wiktorię Mizerską w chwili zawieszenia. Miało być wielkie wejście do świata aktorstwa, reflektory, role, rozwijająca się kariera. Zamiast tego pojawia się pandemia i zatrzymuje wszystko, co dopiero miało się wydarzyć. Ten moment, pomiędzy „miało być” a „jest jak jest”, wypada tu boleśnie prawdziwie. Bez przesady, bez zbędnego dramatyzowania. Po prostu… tak, jak bywa w życiu. Ale to dopiero początek. Oprócz historii Wiktorii poznajemy także Marzenę i Edwarda, których losy i decyzje wnoszą do opowieści dodatkową głębię oraz pozwalają spojrzeć na wydarzenia z różnych perspektyw, pokazując, że każda historia ma więcej niż jeden punkt widzenia. Za kulisami świata show-biznesu nie ma miejsca na iluzję. Jest presja, ciągłe ocenianie, zmęczenie i kompromisy, które z czasem zaczynają kosztować
Avatar użytkownika - pesciorka
pesciorka
Przeczytane:2026-04-20, Ocena: 5, Przeczytałem, 2026,

Kolejna książka Małgorzaty Kasprzyk, którą czytałam z ogromna przyjemnością, bardzo lubię styl pisania autorki i klimat jej książek.
Wiktoria jest bohaterką pierwszej książki z cyklu, jest młodą aktorką, której pandemia pokrzyżowała plany zrobienia kariery, marzyła, by być sławna i rozpoznawalna.
Czy te marzenia spełniły się, gdy dostała rolę w filmie i poznała jego producentów?
Czy sława to koniec prywatnego życia?
Czy miłość w show biznesie istnieje?
Wiktoria weszła w układ, który miał inaczej się potoczyć, ale sama zainteresowana postanowiła zmienić jego zasady.
Książka przedstawia świat filmu, panującej w nim zazdrości i plotkarskich portali internetowych, na których ludzie czują się anonimowi i piszą słowa których nie powiedzieliby drugiej osobie w oczy.
Zachęcam do przeczytania lektury, z pewnością nie zabrakło w niej emocji, miłości i to takiej z happy endem.
Autorka napisała kolejną książkę, po przeczytaniu której czuję, że miło spędziłam czas.

Cyniczna i romantyczna
Małgorzata Kasprzyk0
Okładka ksiązki - Cyniczna i romantyczna

"Cyniczna i romantyczna" to współczesna powieść inspirowana dziełem Jane Austen - "Rozważna i romantyczna". Przedstawia ona historię dwóch przyrodnich...

Kusząca propozycja
Małgorzata Kasprzyk0
Okładka ksiązki -  Kusząca propozycja

Kiedy los daje ci palec... weź całą rękę! Młoda aktorka, Emilia Kobus, jest gwiazdą serialu ,,Tylko miłość", która sympatię widzów zaskarbiła sobie rolą...