Okładka książki - Dziedzictwo stróża Nawii (#2). Wola Żmija. Dziedzictwo stróża Nawii, tom 2

Dziedzictwo stróża Nawii (#2). Wola Żmija. Dziedzictwo stróża Nawii, tom 2

Drugi tom pełnego pradawnej magii i wierzeń słowiańskiego cyklu Dziedzictwo stróża Nawii

Zniknięcie Żmija, strażnika wężowych zaświatów, zapoczątkowało nie tylko chaos - otwarło też drzwi, które nigdy nie powinny zostać uchylone. Jego synowie, zgodnie z ostatnią wolą ojca, próbują utrzymać porządek, ale świat nie zamierza im tego ułatwiać.

Wojmir, Żywia, Stefa i Radzanowa wyruszają do Piotrkowa -- miasta pośrodku bagien, gdzie rzeczywistość zdaje się być przechylona jak w krzywym zwierciadle. Tam nawet diabeł, którego piotrkowianie pojmali na rynku, jest jakiś inny. Zbyt lichy, by zapowiadać mrok, który gęstnieje wokół miasta -- mrok wilgotny, ciężki, przesiąknięty zapachem tajemnic, stęchlizny i piwa z nutą strachu.

Bo w Piotrkowie nic nie jest takie, jakim się wydaje. Nawet bogowie.

Informacje dodatkowe o Dziedzictwo stróża Nawii (#2). Wola Żmija. Dziedzictwo stróża Nawii, tom 2:

Wydawnictwo: Replika
Data wydania: 2026-01-20

Tagi: fantasy

Kup książkę Dziedzictwo stróża Nawii (#2). Wola Żmija. Dziedzictwo stróża Nawii, tom 2

Mojra. Żniwa Przepowiedni
Agnieszka Kulbat0
Okładka ksiązki - Mojra. Żniwa Przepowiedni

Ona twym celem, zbawieniem i zgubą, ona ci marzeniem, straceniem i chlubą. Wieści o upadku Zakonu Inayari i morderstwie jego Najwyższej kapłanki rozchodzą...

Wezwanie Żmija. Dziedzictwo stróża Nawii, tom 1 (barwione brzegi)
Agnieszka Kulbat0
Okładka ksiązki - Wezwanie Żmija. Dziedzictwo stróża Nawii, tom 1 (barwione brzegi)

Przesycona słowiańską magią, pradawnymi wierzeniami i mrocznymi urokami pierwsza część cyklu Dziedzictwo stróża Nawii Wojmir, syn Żmija, widzi duchy...