Gniew bogów

Tom 3 cyklu Krwiozaprzysiężeni

Czas, by bogowie ujawnili swą wściekłość.

Czas, by krew spłynęła po mroźnych ziemiach północy.

Czas ostatecznego rozstrzygnięcia.

Nad Vigrið nadciąga burza, gęsta od mitów, iskrząca magią, czerwona od krwii i żądzy zemsty.

Varg znalazł swoje miejsce wśród krwiozaprzysiężonych. Lecz ich próba dopiero się zaczyna. Na ich drodze staje cień ze starożytnych legend – smoczyca, której zabicie jest wyzwaniem rzuconym samemu przeznaczeniu.

Elvara walczy o każdy skrawek władzy, otoczona wrogami czającymi się w cieniu. By przetrwać nadchodzącą wojnę, musi ujarzmić pierwotną, nieokiełznaną furię boga-wilka.

Na północ ciągną hordy Lik-Rify, a w ślad za nimi podąża Gudvarr, tkając własną sieć intryg, pragnąc łask okrutnej bogini.

Wszystkie ścieżki splatają się w Wilczej Dolinie. Tam rozegra się bitwa, która zadecyduje o losie Vigrið. Tytaniczne starcie, w którym gniew bogów objawi się w całej swojej niszczycielskiej sile.

To koniec. A koniec będzie krwawy.

Informacje dodatkowe o Gniew bogów:

Kup książkę Gniew bogów

Męstwo
John Gwynne 0
Okładka ksiązki - Męstwo

“Męstwo“, drugi tom cyklu Wierni i Upadli autorstwa Johna Gwynne’a, trzyma w napięciu równie mocno jak pierwszy. Ziemie Wygnanych...

Zgliszcza
John Gwynne0
Okładka ksiązki - Zgliszcza

"Zgliszcza", trzecia część cyklu "Wierni i Upadli" autorstwa Johna Gwynne'a, podejmuje temat porywającej batalii między dobrem i złem. Ziemie Wygnanych...