Okładka książki - Koliber i Rubin patronujemy

Koliber i Rubin

„Prawdziwa miłość gorsza jest od czarów. Na każde zaklęcie prędzej czy później znajdzie się remedium. Na szczere uczucia, płynące prosto z serca, nie ma żadnej mocy”.

Po rozpadzie małżeństwa i nagłym końcu kariery Isabelle wraca do rodzinnej Lucerny. Zostawia za sobą życie, które miało być spełnieniem marzeń, a odnajduje pustkę  – bez nadziei, bez wiary w dobro, które w ukochanych bajkach z dzieciństwa zawsze zwyciężało.
Aż do dnia, gdy w samym środku lata w kieliszku wina pojawia się płatek śniegu, a na afiszu zostaje zapowiedziane niezwykłe przedstawienie. Zwabiona melodią fortepianu Isabelle rusza w podróż, która okaże się najdłuższą i najgłębszą w jej życiu.

„Koliber i rubin” to powieść baśniowa, która kusi melodiami, drży niespełnioną miłością zapisaną w listach, nutach i poezji. Opowiada o wielkiej pasji, odwadze, by zaryzykować wszystko, i tajemnicy, która każe pytać, czy przeznaczenie istnieje naprawdę. Jaką cenę należy zapłacić, by za nim podążyć?

Czy w mrocznych komnatach zamku, wśród ciążącej na nim klątwy, kobiece serce pełne demonów z przeszłości zdoła pokonać lęki i odnajdzie drogę do spełnienia?

Informacje dodatkowe o Koliber i Rubin:

Wydawnictwo: Vectra
Data wydania: 2026-05-15

Tagi: obyczajowe

Kup książkę Koliber i Rubin

Pociągi wciąż jeżdżą. Za twoją melodią
Anna Purowska0
Okładka ksiązki - Pociągi wciąż jeżdżą. Za twoją melodią

Książki mają moc przenoszenia nas w odległe miejsca. Dosłownie. Nadia zajmuje się pisaniem wiadomości regionalnych w małej redakcji. Nie potrafi poradzić...

Szepty ze snów
Anna Purowska0
Okładka ksiązki - Szepty ze snów

Niespełnione pragnienia z dzieciństwa, porzucone młodzieńcze plany... Każde wydarzenie jest jak fala. Może odbić się echem. Powrócić. Nawet po wielu latach...