Okładka książki - Medalion

Medalion

Gdy zbudzi się Czas, żaden żywioł nie pozostanie obojętny.

Cztery Medaliony. Czterej Powiernicy. Jedna dziewczyna, która nie powinna ich odnaleźć.

Izabela – nosicielka Ognia – ucieka przed siłą, której nikt nie potrafi nazwać. Jej jedyną szansą na przetrwanie jest zjednoczenie pozostałych Powierników i odtworzenie zaginionego artefaktu Medalionu Czasu. Ale gdy moc przeszłości zostaje uwolniona, świat zaczyna się chwiać.

Piotr – Powiernik Wody – igra z mocą, której nikt nie zdołał poskromić. Świat Nieśmiertelnych, którego bramę otworzyli, nie jest jednością. W cieniu Rady czai się zdrada, a każdy sojusz ma swoją cenę.

Gdy Powiernicy uciekają do miasta Tzed, a magia budzi się na nowo, przeszłość splata się z legendą. Tymczasem daleko stąd, Mag imieniem Hekatein – dziedzic mocy Kreacji i Destrukcji – rozpoczyna własną wyprawę przez krainy zapomniane przez bogów i ludzi.

Światy się zbliżają. Przepowiednie milkną. A odpowiedzi czekają tam, gdzie kończy się czas.

Wielka saga o przeznaczeniu, zdradzie i mocy, która potrafi stworzyć... lub zniszczyć wszystko.

Czy ci, którzy niosą światło żywiołów, zdołają ocalić samych siebie?

Informacje dodatkowe o Medalion:

Wydawnictwo: Alternatywne