Okładka książki - Pod parasolem wiedzy. Dynamika edukacyjnego potencjału generatywnej sztucznej inteligencji

Struktura książki, składającej się z kolejnych scen, pozwala na ukazanie różnych wymiarów tego dialogu. Każda ze scen przedstawia odrębne aspekty funkcjonowania i stosowania AI, by w finale odnieść się do zasadniczego pytania badawczego: jak - i na jakich warunkach - nauczyciel oraz środowisko akademickie mogą dostrzec i efektywnie wykorzystać potencjał generatywnej sztucznej inteligencji, jednocześnie chroniąc się przed jej niezamierzonymi konsekwencjami? W tym sensie cel badawczy łączy się z osobistą narracją i wymiarem społecznym...

Informacje dodatkowe o Pod parasolem wiedzy. Dynamika edukacyjnego potencjału generatywnej sztucznej inteligencji:

Wydawnictwo: Oficyna Wydawnicza Impuls
Data wydania: 2025-08-13

Tagi: Psycholog/pedagog szkolny Psychiatria Materiały edukacyjne Edukacja - przedmioty zawodowe i inne Nauczanie przedszkolne For people with learning / communication difficulties

Kup książkę Pod parasolem wiedzy. Dynamika edukacyjnego potencjału generatywnej sztucznej inteligencji