To, że Wisła jest najdłuższą polską rzeką, wie niemal każdy. Ale czy wiecie, która z rzek jest najkrótsza? Albo gdzie znajduje się najwyższy klif czy ile lat ma najstarsze drzewo?
Polska NAJ… Przyroda to książka, która odpowie na wiele pytań i odkryje przed wami mnóstwo intrygujących tajemnic naszego kraju.
Zapraszamy na niecodzienną podróż po Polsce!
Wydawnictwo: SBM
Data wydania: 2025-02-05
Kategoria wiekowa: 6-8 lat
Tytuł oryginału: Polska Naj... Przyroda
Pewnie słyszeliście, że Malbork to największy spośród polskich zamków, ale czy wiecie, który z nich jest najstarszy? Albo gdzie znajduje się najwęższy...
Przeczytane:2025-04-22, Ocena: 6, Przeczytałam, Insta challenge. Wyzwanie dla bookstagramerów 2025, 26 książek 2025, 52 książki 2025, 12 książek 2025, Posiadam, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2025 roku, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu – edycja 2025,
"Polska Naj... przyroda" to fantastyczna propozycją dla wszystkich, którzy podobnie jak my, chociażby w te święta zwiedzała okoliczne pola, łąki i lasy zachwycając się zwyczajjymi widokami dnia codziennego!! Drzewa, najciekawszych okazy, intrygujące drapieżniki, które możemy spotkać w naszym kraju!! Bo czy jest na świecie coś piekniejszego od matki natury... ja szczerze myślę, że nie. A ten tytuł nam to udowadnia!!!