Cudze chwalicie, swego nie jecie! Podzieliliśmy niniejszą książkę na dwa działy, w których prezentujemy różnorodne sposoby wykorzystania w kuchni owoców z polskich sadów i ogrodów oraz warzyw z rodzimych upraw. Pomysłów jest wiele - np. prozaiczne jabłka podasz w wersji fit jako smoothie z dodatkiem imbiru, na słodko w formie szarlotki, na święta - jako nadzienie do kaczki lub w środku zimy - kiszone w słoiku. Oprócz przepisów służymy też radą - jak i kiedy kupować, w jaki sposób przechowywać, czym różnią się poszczególne odmiany. Całość będzie nieocenioną pomocą dla początkujących, a i bardziej doświadczeni znajdą także coś dla siebie.
Wydawnictwo: Bellona
Data wydania: 2015-07-30
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 160
Monty Python to sześcioosobowa grupa scenarzystów, aktorów, reżyserów i producentów, która w latach 1969/70 stworzyła dla BBC cykl programów telewizyjnych...
Instytut Nauk Prawnych PAN istnieje już 50 lat. Tom, który oddajemy dzisiaj do rąk Czytelników, ma dla Instytutu i jego pracowników znaczenie szczególne...
Chcę przeczytać,