Okładka książki - Sekrety między stronami

Sekrety między stronami

Miłość. Zbrodnia. Obsesja.

Lorelei Valentine wie, że sukces rodzi się nie z marzeń, ale z decyzji – czasem bezlitosnych. Razem z Audriną Whisper stworzyła wydawnictwo, które zmieniło literacki rynek, lecz teraz jej własne życie zaczyna przypominać jedną z mrocznych historii, jakie wydaje.

Na jej drodze staje Gabriel Vogel – brat wspólniczki, mężczyzna o reputacji gorszej niż grzech i spojrzeniu, które niebezpiecznie wciąga. Chaos, który wnosi, zbiega się z falą brutalnych morderstw w Nowym Jorku. Przypadek? A może Gabriel pisze swój własny, krwawy scenariusz? Im mocniej Lorelei próbuje walczyć z fascynacją, tym bardziej wikła się w grę, w której stawką jest coś więcej niż uczucia – być może jej życie.

„Sekrety między stronami” to powieść, która miesza namiętność z grozą, a granica między pasją a obsesją staje się niebezpiecznie cienka.
Wejdź w świat, gdzie każde spojrzenie może być kłamstwem, a każda kobieta bohaterką… tylko po to, by zginąć.

Informacje dodatkowe o Sekrety między stronami:

Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2025-11-28
Język oryginału: Polski

Kup książkę Sekrety między stronami

Sekrety między stronami - opinie o książce

Avatar użytkownika - olilovesbooks2
olilovesbooks2
Przeczytane:2026-01-10, Ocena: 6, Przeczytałam, Mam,

Najlepsza książka jaką kiedykolwiek czytaliście? Najgorsze pytanie, na które niejedna książkara nie potrafi odpowiedzieć. Ja sama miałabym problem, ale zdecydowanie ta książka znalazła by się w moim top 5 najlepszych z najlepszych. To jedna z nielicznych, przy której w zachwytach mam ochotę użyć niecenzuralnych słów, to było po prostu GENIALNE, po tej książce moje życie już nigdy nie będzie takie samo jak przed nią.

Lorelei to kobieta zahartowana przez życie, wie że sukces rodzi się w bólach i poprzez podejmowanie czasem bezlitosnych decyzji. Razem z przyjaciółką stworzyła wydawnictwo, które zwojowało rynek, jednak teraz jego przyszłość staje pod znakiem zapytania. Gdy na horyzoncie pojawia się Gabriel, mroczny i niebezpieczny, zwaśniony z siostrą mężczyzna, który ma w planach ją pogrążyć, na Lorelei spadnie obowiązek obrony miejsca, które stworzyła, i które jest dla niej całym życiem. Im bardziej kobieta próbuje walczyć, im głębiej wchodzi w znajomość z Gabrielem, który nie ma skrupułów, tym większą czuje determinację do działania i odegrania się na tych, którzy mieszają się w jej sprawy.

Książki od tej autorki sukcesywnie napływają do mojej biblioteczki, ta ciekawiła mnie jednak najbardziej, głównie poprzez okładkę ale i przez tytuł, opisu oczywiście nie czytałam, bo w końcu to książka od konkretnej pani. Po pierwszym rozdziale wiedziałam, że to będzie genialne, po drugim już wiedziałam, że to będzie najlepsza w mojej ocenie książka tej autorki, a po trzecim, wiedziałam, że przepadłam, że już nic nie będzie takie samo, że to jedna z najlepszych książek jakie przyszło mi czytać, pojawił się też niepokój czy takie mocne i rewelacyjne pierwsze wrażenie nie zniknie. Nie zniknęło, każdy kolejny rozdział to był majstersztyk, geniusz w najczystszej postaci, jeden wielki plot twist, coś co wbija w fotel i trwale zapisuje się w głowie.

To była istna petarda, już pierwsze rozdziały dawały znać, że to będzie niezwykła historia, w której nic nie będzie jasne, proste czy oczywiste. Już na wstępie pojawiły się problemy, tajemnice, waśnie rodzinne, traumy z przeszłości, ale to był dopiero przedsmak tego co miało nastąpić. Afery. Dramaty. Spektakularne kłótnie i rozwiązania. Szokujące informacje, głęboko schowane tajemnice i sekrety, które gdy zaczynają wychodzić na jaw, wywracają fabułę do góry nogami. Do tego mafia, ukryte motywy, zemsta, manipulacje i nadzwyczajne intrygi, które w mojej ocenie robią z Asi prawdziwą królową intrygi. To co ona tutaj zrobiła jest nie do opisania, nie do ogarnięcia. Naprawdę ja uwielbiająca wszelakie zagadki, gdzie mało co już mnie zaskakuje, choć miałam całą masę różnorodnych teorii spiskowych, nie byłam w stanie odgadnąć czy przewidzieć wszystkiego, ba sam koniec był dla mnie totalnym zaskoczeniem, nawet zapomniałam jak się nazywam, totalny odlot.

Nie mam słów, żeby opisać to co ja przeżyłam przy tej lekturze, pierwszy raz od dawna mąż ścigał mnie do spania, pierwszy raz od niepamiętnych czasów patrzył na mnie jak na wariatkę, bo siedziałam z oczami jak pięć złotych i czytałam, zapominałam o oddychaniu, o kawie, o dzieciach, i w ogóle o całym świecie wokół mnie. Musiałam dla świętego spokoju przerwać czytanie o pierwszej w nocy, nie mogłam zasnąć, a pierwsze co zrobiłam po otwarciu oczu to było sięgnięcie po książkę, żeby ją dokończyć. Uwielbiam książki Asi, każda jedna jest dla mnie wspaniała i mocno wpisuje się w moje czytelnicze gusta, ale ta to całkowicie inny poziom, ta książka mną zawładnęła totalnie, po skończeniu czytania, nie umiałam zebrać słów, nie odzywałam się do nikogo godzinę, bo musiałam to wszytko przetrawić i co w tym wszystkim najbardziej zaskakujące do końca dnia nie sięgnęłam po kolejną lekturę, bo miałam ogromną ochotę zacząć czytać to wszytko od nowa, teraz pisząc tę recenzję znowu mam ochotę rzucić wszystkim i na nowo zatopić się w lekturze.

W książce znajdziecie to co najlepsze w wykonaniu autorki, znajdziecie znane i popularne motywy, ale też i wiele oryginalnych kwestii. Znajdziecie tutaj ogrom manipulacji, plot twistów, oraz najcudowniejszą z cudownych intrygę. Poznacie wspaniale wykreowane postacie, każda nawet ta epizodyczna jest warta uwagi. Zobaczycie brutalny, zakłamany i groźny świat, w którym nie ma skrupułów, gdzie zwycięża ten, który nie boi się stanąć do walki, gdzie widma przeszłości spotykają się z teraźniejszymi demonami, gdzie głęboko skrywane tajemnice zaczynają wychodzić na jaw, a zaufanie to najbardziej cenna ale i ulotna waluta. To opowieść o pozorach, o walce, traumach, niewypowiedzianych żalach, zemście i o powieści zwanej życiem, w której bohaterowie samodzielnie zapisują karty swojej historii.

Kocham, uwielbiam, jestem pod wrażeniem i jeszcze raz podkreślam, że to jedna z najlepszych jakie kiedykolwiek czytałam, nie istnieje skala w jakiej mogłabym ją ocenić, więc to 10/10 jest po prostu nie adekwatne. Zajmuje honorowe miejsce w mojej biblioteczce i wiem, że jeszcze nie raz do niej wrócę. To według mnie książka godna polecenia, którą po prostu trzeba przeczytać, jednak miejcie świadomość, że może się stać jak u mnie, że już nic nie będzie takie samo.

Królestwo kłamstw
Joanna Świątkowska0
Okładka ksiązki - Królestwo kłamstw

Ona była królową kłamstw. On był wcieleniem zła. Razem zbudowali własne królestwo kłamstw.   Layla Whitley od niemal roku żyje dzięki kłamstwom. Gdy...

Las vegas (#1). Pocałunek diabła.
Joanna Świątkowska0
Okładka ksiązki - Las vegas (#1). Pocałunek diabła.

Czasem przeszłość wraca... i domaga się drugiej szansy. Kaia Stein nie sądziła, że szalony wyjazd do Vegas zmieni całe jej życie. Dwa lata po urodzinowym...