Okładka książki - Siedem czasz

Siedem czasz

„Siedem Czasz” – opowieść o tym, co nadchodzi… ale czego nikt jeszcze nie zauważył.

Na południu województwa lubuskiego, w sennej okolicy otoczonej zewsząd przez lasy — te stare, które od wieków kryją mroki, i te nowe, w których dopiero zło się budzi — zaczyna się coś, na co nikt nie jest gotów. Wśród pruskich kamienic, milczących pól i mrocznych zakamarków codzienności, lęgną się tajemnice, a historie zaczynają wypełzać ze swych nor.

„Siedem Czasz” to historia, która łączy się w przerażającą całość. Opowieść o rzeczach, osobach i zjawiskach, które przeczuwają katastrofę. O tych, którzy ją przeżywają — i tych, którzy próbują ją zrozumieć. W centrum wydarzeń stoi Jan Ostaszewski — człowiek pochłonięty tajemnicą, gotów zrobić wszystko, by poznać prawdę. Nawet jeśli oznacza to poświęcenie życia — cudzego lub własnego.

To historia o tym, co nieznane. O tym, co nadchodzi. I o demonicznej stronie ludzi, która od wieków czekała, by się ujawnić.

Informacje dodatkowe o Siedem czasz:

Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2025-07-01
Kategoria: Horror
ISBN: b.d

Kup książkę Siedem czasz

Siedem czasz - opinie o książce

Witajcie moi kochani

Dziś chciałabym przedstawić Wam bardzo interesującą powieść.

Tytuł: Siedem czasz

Autor: Michał J. Sobociński

Wydawnictwo: Abyssos

Książkę przeczytałam w ramach #booktour organizowanego przez @ksiazkowe_poczynania

Szczerze mówiąc ciężko mi opisać słowami swoje wrażenia. Dlaczego? Ponieważ książka ta klasyfikowana jest jako horror. I owszem grozę tu znalazłam. Jednakże dla mnie była to bardzo, ale to bardzo przyjemna i komfortowa lektura. Podczas czytania dosłownie przepadłam. Dałam się bezgranicznie porwać historii.

Napisana została lekkim stylem, dzięki czemu czytało mi się ją bardzo szybko. Jednak jest to jedna z tych książek, które chce się przeczytać, aby poznać zakończenie, a zarazem nie chce się jej kończyć, bo to wtedy oznacza koniec. Mam nadzieję, że to jednak nie jest koniec, że poznam dalsze losy Jana Ostaszewskiego.

Jan Ostaszewski niesamowicie barwna postać, która stanowiła wspólny element każdej historii. Bowiem każdy rozdział powieści przedstawia inną historię, ale mimo wszystko tworzą one kompatybilną całość. I to mnie właśnie urzekło. Rozmaite historie, a jednak mające ze sobą coś wspólnego. Jeżeli zaś chodzi o same historie to naprawdę były one różnorodne. Dotyczyły nie tylko problemów człowieczeństwa, ale również i niesamowitych bytów. Każda z nich była interesująca i każda bez wyjątku przypadła mi do gustu. A najbardziej ta, w której wspomniano Myrhaje. W momencie, gdy przeczytałam wzmiankę o Myrhaii moje serduszko zmiękło. Mam ogromną słabość do tej postaci. Było mi bardzo miło móc spotkać się z nim ponownie.

Reasumując ,,Siedem czas" to przeróżne opowieści, które łączą się w jedną całość. Przedstawiające historie ludzi oraz bytów, historie zarówno mroczne i tajemnicze o tym co nieuniknione.

Na uwagę zasługuje również samo wydanie książki. Twarda oprawa, ciekawa grafika oraz ilustracje w środku. Bardzo ładnie wydana książka. Minimalistycznie i klasycznie, a jednak jest czym oko nacieszyć.

Serdecznie polecam, strona.394

Purpurowy Byk
Michał J. Sobociński0
Okładka ksiązki - Purpurowy Byk

Kłamstwa, niezdrowe ambicje i zdrady. Purpurowy Byk zabierze cię do świata, gdzie to co wydaje się prostym, kroczy krętymi ścieżkami. Piękne musi ustąpić...

Srebrny kruk
Michał J. Sobociński0
Okładka ksiązki - Srebrny kruk

Niegdyś pewien człowiek, pracujący dla Czarnych Kapturów, tajnych służb Najjaśniejszej Republiki Modris, pouczył Vendoma Tasartira tymi słowami: „Pracujemy...