Ok³adka ksi±¿ki - ¦wiat cz³owieka

¦wiat cz³owieka

Ocena: 5 (1 g³osów)

Jak powstali ludzie? Gdzie zbudowano pierwsze miasta? Jak wynale¼li¶my pismo? Kto wymy¶li³ pieni±dze?

Pora odpowiedzieæ sobie na te i wiele innych pytañ z dziejów ludzko¶ci! Wyrusz w ekscytuj±c± podró¿ ¶ladami cz³owieka od czasów prehistorycznych do wspó³czesno¶ci i poznaj fascynuj±ce cywilizacje oraz kultury, które tworzy³y nasz ¶wiat. Zbadaj historiê uprawy ziemi, strojów, bi¿uterii, medycyny, sztuki wojennej, muzyki i odkryæ geograficznych. Zobacz, jakie zdumiewaj±ce i piêkne przedmioty wytwarzali¶my w ró¿nych epokach, ale przede wszystkim przekonaj siê, w co wierzyli¶my i do czego d±¿yli¶my przez tysi±clecia!

Prze¿yj wielk± przygodê w ¶wiecie wiedzy!

Amanda Wood pracowa³a w Muzeum Historii Naturalnej, pó¼niej przez ponad 30 lat w wydawnictwie Templar. Wyda³a ksi±¿ki wielu zwyciêzców nagrody Kate Greenaway oraz bestsellerow± seriê ,,Ology" (m.in. ,,Oceanology", ,,Dinosaurology"), która sprzeda³a siê w nak³adzie ponad 19 milionów egzemplarzy. Obecnie pisze i prowadzi w³asne ma³e wydawnictwo w domu w Surrey. Nak³adem Wydawnictwa ,,Nasza Ksiêgarnia" ukaza³a siê ju¿ jej ksi±¿ka ,,¦wiat przyrody", napisana we wspó³pracy z Mikiem Jolleyem.

Mike Jolley przez ponad 25 lat pracowa³ jako grafik i dyrektor artystyczny w wydawnictwach dla dzieci. Napisa³ miêdzy innymi: ,,Grunter - the story of a pig with attitude" oraz ,,I'll see you in the morning". Nak³adem Wydawnictwa ,,Nasza Ksiêgarnia" ukaza³a siê ju¿ jego ksi±¿ka ,,¦wiat przyrody", napisana we wspó³pracy z Amand± Wood.

Andrés Lozano urodzi³ siê w 1992 roku w Madrycie, obecnie mieszka w Londynie. Jako ilustrator wspó³pracowa³ z ,,The New York Times", Google, ,,The Washington Post" i wydawnictwem McSweeney's. Wyda³ kilka ksi±¿ek obrazkowych w Wielkiej Brytanii i Stanach Zjednoczonych.

Informacje dodatkowe o ¦wiat cz³owieka:

Wydawnictwo: Nasza Ksiêgarnia
Data wydania: 2021-10-13
Tytu³ orygina³u: Human World

Tagi: bóg

wiêcej

Kup ksi±¿kê ¦wiat cz³owieka

Cytaty z ksi±¿ki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej ksi±¿ki.

Zobacz tak¿e

¦wiat cz³owieka - opinie o ksi±¿ce

Avatar u¿ytkownika - Shi4
Shi4
Przeczytane:2023-04-29, Ocena: 5, Przeczyta³am, 52 ksi±¿ki 2023, Dla dzieci,

Ciekawa ksi±¿ka dla dzieci o historii cz³owieka. Napisana zrozumia³e nawet dla 5 latka. Chocia¿ momentami haotyczna, ale ogólnie oceniam bardzo dobrze.

Inne ksi±¿ki autora
¦wiat przyrody
Mike Jolley0
Ok³adka ksi±zki - ¦wiat przyrody

Wyrusz na wêdrówkê przez ¶wiat dzikiej przyrody z tym wyj±tkowym przewodnikiem, pokazuj±cym niesamowite zdolno¶ci adaptacyjne ro¶lin i zwierz±t, które...

Zobacz wszystkie ksi±¿ki tego autora
Recenzje miesi±ca Poka¿ wszystkie recenzje