Okładka książki - Szkoła Magii Panny Preston. Tom 2. Czarodziejki od Panny Preston

Szkoła Magii Panny Preston. Tom 2. Czarodziejki od Panny Preston

Tom 2 cyklu Szkoła Magii Panny Preston

Han, Barbe, Mel i Cleo to przyjaciółki, które łączy wspólny sekret: uczęszczają do Szkoły Magii prowadzonej przez ekscentryczną pannę Preston. I chociaż nauka jest dla nich ważna, to przede wszystkim muszą wypełnić misję, od powodzenia której zależą losy całego świata.Jednak wcześniej los stawia przed nimi ogromne wyzwanie: Barbe, osłaniając własnym ciałem ukochanego zaklętego w łabędzia, łamie wprawdzie rzuconą na niego przed wiekami klątwę, ale zostaje ciężko ranna i nikt nie wie, jak ją uleczyć.

Han, Cleo i Mel wraz z Adrienem, ukochanym Han, znającym języki zwierząt, elfem Edrionem, wyniosłym królewskim bratem, a także tajemniczym Samuelem, nauczycielem ze Szkoły Magii, łączą siły, by znaleźć antidotum dla przyjaciółki. Nie mogą przy tym stracić z oczu głównego celu. Muszą zniszczyć artefakt, w którym zostało zamknięte przedwieczne zło. Aby tego dokonać, młodzi ludzie będę musieli się zmierzyć z niebezpiecznym przeciwnikiem, który przez wieki przygotowywał się do zapanowania nad światem, a także ze swoimi emocjami, budzącymi się uczuciami i problemami, z którymi na co dzień borykają się młode dziewczęta.

Czy siła przyjaźni i miłości wystarczy, by pokonać prawdziwe zło? O tym musicie przekonać się sami, sięgając po kontynuację ,,Szkoły Magii Panny Preston".

Informacje dodatkowe o Szkoła Magii Panny Preston. Tom 2. Czarodziejki od Panny Preston:

Wydawnictwo: WasPos
Data wydania: 2026-02-26

Tagi: Proza (w tym literatura faktu) dla dzieci i młodzieży Dzieci od ok. 6 lat Dzieci od ok. 7 lat Dzieci od ok. 8 lat Dzieci od ok. 9 lat Dzieci od ok. 10 lat Dzieci od ok. 11 lat Dzieci od ok. 12 lat Dzieci od ok. 13 lat Dzieci od ok. 14 lat

Kup książkę Szkoła Magii Panny Preston. Tom 2. Czarodziejki od Panny Preston

Emilia i Tatar
Gabriela Feliksik0
Okładka ksiązki - Emilia i Tatar

Polska, XVI wiek Decyzja o przymusowym ślubie sprawia, że Emilia Mennicka, zubożała szlachcianka, zaczyna się buntować. Nie wyobraża sobie poślubienia...

Nie bój się miłości
Gabriela Feliksik0
Okładka ksiązki - Nie bój się miłości

Zaraz po maturze Joanna dowiaduje się o nieuleczalnej chorobie swojego ukochanego. Wkrótce Marcel umiera. Pogrążona w rozpaczy dziewczyna nie umie poradzić...