Okładka książki - Szkoła Magii Panny Preston. Tom 2. Czarodziejki od Panny Preston

Szkoła Magii Panny Preston. Tom 2. Czarodziejki od Panny Preston

Tom 2 cyklu Szkoła Magii Panny Preston

Książka jest kontynuacją „Szkoły Magii Panny Preston" w której już wcześniej poznaliśmy Han, Barbe, Mel i Cleo, teraz dziewczęta mają już po 16 lat, nadal się przyjaźnią i zgłębiają swoje umiejętności w Szkole Magii.

🧙‍♀️Tym razem historię poznajemy z perspektywy Cleo i Mel, co pozwala lepiej je poznać i zobaczyć, jak bardzo się zmieniają.
Już na początku dochodzi do emocjonujących scen, w których młoda czarodziejka Barbie zostaje ranna, gdyż swoim ciałem osłoniła ukochanego, tym samym zniknęła ciążąca na nim od lat klątwa. Był on bowiem elfem zaklętym w łabędzia. Dziewczyny podejmują się trudnej misji uleczenia Barbie.

Przedstawiony w książce świat nie skupia się tylko na czarodziejkach, ale też mamy różnorodne postacie z kręgu magii, są elfy, pegazy i krasnoludy, a nawet smoki. Klimatu dodają tajemnicze miejsca i stare legendy, które budują atmosferę i pobudzają naszą wyobraźnię.

📖Mamy tu mieszankę fantastyki, przygodówki i delikatnego romansu, bo romantyczne relacje coraz bardziej zajmują młode czarodziejki.
Książka jest dedykowana dla młodszego czytelnika, ale myślę, że warta przeczytania też przez dorosłą osobę choćby po to, by na chwilę znów uwierzyć w świat magii.

Informacje dodatkowe o Szkoła Magii Panny Preston. Tom 2. Czarodziejki od Panny Preston:

Wydawnictwo: WasPos
Data wydania: 2026-02-26
Dodał/a opinię: pesciorka

Tagi: Proza (w tym literatura faktu) dla dzieci i młodzieży Dzieci od ok. 6 lat Dzieci od ok. 7 lat Dzieci od ok. 8 lat Dzieci od ok. 9 lat Dzieci od ok. 10 lat Dzieci od ok. 11 lat Dzieci od ok. 12 lat Dzieci od ok. 13 lat Dzieci od ok. 14 lat

Zobacz opinie o książce Szkoła Magii Panny Preston. Tom 2. Czarodziejki od Panny Preston

Kup książkę Szkoła Magii Panny Preston. Tom 2. Czarodziejki od Panny Preston

Emilia i Tatar
Gabriela Feliksik0
Okładka ksiązki - Emilia i Tatar

Polska, XVI wiek Decyzja o przymusowym ślubie sprawia, że Emilia Mennicka, zubożała szlachcianka, zaczyna się buntować. Nie wyobraża sobie poślubienia...

Nie bój się miłości
Gabriela Feliksik0
Okładka ksiązki - Nie bój się miłości

Zaraz po maturze Joanna dowiaduje się o nieuleczalnej chorobie swojego ukochanego. Wkrótce Marcel umiera. Pogrążona w rozpaczy dziewczyna nie umie poradzić...