Okładka książki - Tajemnica Nieśmiertelności patronujemy

Tajemnica Nieśmiertelności

Gdzie kończy się życie, a zaczyna wieczność?

Ta książka zabiera czytelnika w podróż przez obszary fizyki kwantowej, medycyny i duchowości, mierząc się z jedną z największych tajemnic ludzkości -- śmiercią.

Czy można ją przekroczyć, zrozumieć, a może spojrzeć na nią jako na część większego porządku istnienia?

To opowieść o świadomości, granicach ludzkiego poznania oraz o poszukiwaniu równowagi między ciałem, umysłem i duchem.

Olga Cyrek - doktor nauk humanistycznych w zakresie historii, absolwentka studiów magisterskich i doktoranckich na Wydziale Socjologiczno-Historycznym Uniwersytetu Rzeszowskiego. Ukończyła także studia pedagogiczne i logopedyczne na Uniwersytecie Rzeszowskim. Autorka licznych artykułów naukowych opublikowanych w punktowanych wydawnictwach uznawanych przez Ministerstwo Edukacji i Nauki. Jej zainteresowania badawcze koncentrują się na duchowości, psychologii czasu, koncepcjach wieczności w źródłach starożytnych i wczesnośredniowiecznych, a także na tematyce związanej z monastycyzmem, ascetyką, sztuką i ikonografią. W 2024 roku wydała książkę pt. Między czasem a wiecznością. Obiektywność i subiektywność czasu w kontekście istnienia Boga (Wydawnictwo Novae Res, Gdynia 2024).  W 2025 roku wydała książkę  pt. Reinkarnacja w chrześcijaństwie. Preegzystencja dusz (Wydawnictwo Świat w Eterze, Warszawa 2025). Wykaz publikacji autorki dostępny jest w bazie OPI Ludzie Nauki.

Informacje dodatkowe o Tajemnica Nieśmiertelności:

Kup książkę Tajemnica Nieśmiertelności

Między czasem a wiecznością
Olga Cyrek0
Okładka ksiązki -  Między czasem a wiecznością

Zrozumieć czas to zrozumieć tajemnicę ludzkiego istnienia W naszym życiu na Ziemi kryje się tajemnica tak głęboka, że przekracza granice zrozumienia....