Okładka książki - Tradycyjne polskie specjały

Tradycyjne polskie specjały


Ocena: 0 (0 głosów)

Nasza rodzima kuchnia to cała gama smaków i smaczków z mnóstwem znakomitych potraw o niepowtarzalnej recepturze. Pieczenie, pasztety, gołąbki, kluchy, pierogi, kotlety, bigos... Przeważnie to prawdziwe bomby kaloryczne. Warto się jednak po nie skusić, przygotowane w domu zapewniają niepowtarzalne smaki. 

Podstawowe składniki wykorzystywane w naszej rodzimej kuchni to kiszona kapusta, buraki, ogórki (kiszone i korniszony), kalarepa, różne gatunki kiełbas i śmietana coraz częściej zastępowana jogurtem naturalnym. W naszych daniach nie może zabraknąć odpowiednio dobranych przypraw - w polskiej kuchni królują: majeranek, koperek, pieprz, natka pietruszki i kminek.

Wszystkich, którzy lubią smaczną domową kuchnię, zachęcamy do korzystania z tych sprawdzonych przepisów. Jesteśmy przekonani, że zarówno zwolennicy dań mięsnych, jak i wegetarianie znajdą coś dla siebie.

Informacje dodatkowe o Tradycyjne polskie specjały:

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2013-10-07
Kategoria:
ISBN: 9788378396383
Liczba stron: 176

więcej

Kup książkę Tradycyjne polskie specjały

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Tradycyjne polskie specjały - opinie o książce

Inne książki autora
Habemus Papam Leon XIV
0
Okładka ksiązki - Habemus Papam Leon XIV

Wybór nowego papieża to wydarzenie ważne dla całego Kościoła. Jednak to nie koniec - to dopiero początek wspólnej drogi. Papież Leon XIV został powierzony...

Yakari i biały bizon, tom 2
0
Okładka ksiązki - Yakari i biały bizon, tom 2

Drugi tom znakomitej przygodowo-humorystycznej opowieści o najsłynniejszym komiksowym Indianinie. Kończy się zima, ale wiosna nie chce nadejść, przez...

Recenzje miesiąca Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy