Diaboliki są silne.
Diaboliki nie znają litości.
Diaboliki zabijają w obronie człowieka.
Diaboliki są posłuszne tylko jednemu człowiekowi dla którego zostały wyhodowane.
Nic więcej nie ma znaczenia.
Nemezis służy córce senatora Sydonii, którą kocha jak siostrę. Aby ją ocalić musi udawać że nią jest. Żyjąc wśród bezwzględnych polityków odkrywa w sobie iskrę człowieczeństwa.
Ta powieść jest stopniowym odkrywaniem siebie oraz tego na co stać Nemezis. Nie rozumie zmian które w niej zachodzą. A co gdyby się okazało że jednak ma uczucia i potrafi darzyć bezwarunkową miłością do której nie została zmuszona ?
Jest to powieść o oddaniu, poświęcenou, buncie, miłości, przyjaźni i zaufaniu.
Mimo tego że Nemezis miała być maszyną do zabijania powoli odkrywa w sobie ludzkie uczucia, które ratują jej życie.
Powieść jest pełna intryg, niespodziewanych zwrotów akcji i niebanalnego wątku romantycznego.
S.J.Kincaid pisze niebanalnym stylem pisania. Jest on tak dostosowany do czytelnika że bez problemu się go czyta i rozumie. Autorka pokazała tu więc niesamowity talent pisarski.
Długo zabierałam się za tą książkę kiedy wreszcie znalazłam czas planowałam początkowo przeczytać tylko sto stron. I wiecie co ? Pomyliłam się myśląc że skończę na tych stu stronach nie mogłam się oderwać przez cały wieczór. Tak niesamowicie wciagla mnie ta książka do swojego magicznego świata.
Powieść oczywiście należy go fantastyki, czyli mojego ulubionego gatunku.
Ma zaledwie trochę ponad czterysta stron, więc można ją szybko przeczytać. I bynajmniej, ani trochę się przy niej nie nudzić !
Co więcej mogę powiedzieć? Zdecydowanie polecam. Powieść zachwyca nie tylko akcją, fabułą, bohaterami, ale i cudowną okładka która zmusiła mnie do refleksji.
Uważam, że warto przeczytać tę powieść i zdecydowanie polecam ją każdemu.
Wydawnictwo: Otwarte
Data wydania: 2017-02-15
Tytuł oryginału: The Diabolic
Tłumaczenie: Anna Gralak
Roksana
Tom Raines chciałby być kimś wyjątkowym. Niestety jego życie jest wyjątkowo… nudne – to nieustająca wędrówka od kasyna do kasyna z...
Diabolika jest bezwzględna. Diabolika jest potężna. Diabolika ma jedno zadanie: zabijać, by chronić osobę, dla której została stworzona. Wygląda jak...