Klara, Anna oraz Łucja wiodą spokojne i dość poukładane życie. Łucja po śmierci męża całkowicie oddała się córce ale przede wszystkim wnuczce dbała o ich dobro. W ich domu rozmawiało się o wszystkim aż do pewnego momentu, gdy każda z tych kobiet poznaje mężczyznę.
~
Trzy pokolenia, które rozumieją się bez słów zaczynają mieć przed sobą tajemnice. Mimo wspaniałych relacji, niestety czują się samotne. Mieszkanie w małej miejscowości na to co siebie, że każdy, każdego zna i wszyscy, wszystko wiedzą. Kobiety niestety boją się opinią innych. Czy pokonają swój starach? Czy w końcu postawią na swoje szczęście?
~
Poznajmy też trzech mężczyzn, za którymi uganiają się nasze bohaterki. Pisarz, który przechodzi kryzys twórczy, wdowiec, który tak naprawdę leczy złamane serce oraz młody chłopak, który trochę pogubił się w życiu. Każdy z tych mężczyzn ma inny wpływ na każdą z tych kobiet. Każda z nich chce odrobiny czułości. Co wydarzy się w życiu każdego bohatera? Czy to okaże się miłość?
~
Historia oparta jest głównie na tajemnicach ale też odkrywaniu własnego szczęścia. Trudno mi wybrać ulubionego bohatera bo każdy z nich ma jakąś cechę, która powoduje że się go po prostu lubi i mu się kibicuje. Muszę przyznać, iż trochę nie rozumiem młodego mężczyzny Maksa, rozumiem że się pogubił w życiu ale jego zachowanie trochę samolubne i dziecinne. Mam nadzieję, że w kolejnych książkach ten bohater przejdzie potężny glow up.
~
Autorka w bardzo ciekawy sposób przedstawia całą tę historię co powoduje, że czytelnik wręcz ją łapczywie pochłania. Bardzo lubię pióro autorki i po raz kolejny się nie zawiodłam jej styl jest lekki i przyjemny. Podoba mi się to, że ta historia ma ukryty przekaz i można dostrzec piękną przemianę kobiet.
~
"Do trzech razy miłość" to wspaniała historia nie tylko o miłości ale przede wszystkim o poprawie relacji rodzinnych. Wszystkie bohaterki od razu skradają serce czytelnika. Ja się bawiłam świetnie podczas czytania i myślę, że Wam ta historia też się spodoba. Tajemnice, które po woli niszczą relacje ale też chęć bliskości powoduje irracjonalne zachowanie. Reasumując mogę powiedzieć tylko tyle, że czekam na dalsze losy trzypokoleniowej rodziny i mam nadzieję, że już bez wielkich tajemnic i zawodów miłosnych.
Dziękuję wydawnictwu Harde za egzemplarz ♥️
Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2025-09-24
Joanna Szymczak
Jest wiele rodzajów szczęśliwych zakończeń Liwia prowadzi zupełnie zwyczajne życie. Mieszka w szarym domu, samotnie wychowuje córkę i pracuje...
CZASEM JEDNA POZORNIE DROBNA DECYZJA MOŻE ZMIENIĆ LOS CAŁEJ RODZINY. Matylda Sawicka nie zdaje sobie sprawy, czym ryzykuje, kiedy postanawia wynająć...