"Złych wspomnień nie można wymazać. Można jednak zastąpić je nowymi, lepszymi. Tak, aby były niczym opatrunek na słabo zabliźnione rany, przyniosły ulgę i zatamowały krwawienie." - fragment książki
Magdalena to młoda kobieta, która po tragicznej śmierci męża zostaje sama z dwiema córeczkami, masą problemów i długami. Dodatkowo była teściowa straszy ją sądownym odebraniem dzieci. Kobieta czuje, że dotarła do momentu, gdy zrobi absolutnie wszystko, by ratować swoją rodzinę. Tak poznaje Daniela, 34-letniego kawalera, który żyje w związku ze znaną i zimną jak lód aktorką. Daniel składa jej propozycję, która ma odmienić jej marny los.
Ale, czy Magda potrafi odrzucić na bok uczucia, emocje i zasady moralne?
Czy układ, który zawierają może być czymś więcej niż umową pomiędzy kobietą, która pragnie miłości, a mężczyzną, który się jej brzydzi?
Kto zna twórczość Autorki ten wie, że w Jej książkach nie ma co liczyć na serduszka, kwiatki, czy sweet love 😉
"Drań" również jest taką lekturą, więc zdecydowanie powinny po nią sięgnąć osoby, które mają mocne nerwy i głowy wolne od uprzedzeń.
Ja po prostu jestem zachwycona tą książką ❤️ Choć sporo namieszała mi w głowie, a jeszcze bardziej w tej emocjonalnej części mnie.
Momentami byłam w 100% pewna, że drań to komplement opisujący, charakteryzujący Daniela, bo to kawał skur***, który głęboko w sobie zakopał jakiekolwiek ludzkie uczucia i emocje. Al... ale z każdymi przeczytanymi stronami oraz fragmentami mającymi za zadanie przedstawić losy Daniela, zrozumiałam, że zło nie płynęło w jego żyłach. Ono było po prostu opcją, wyborem, pancerzem, który miał go chronić. Chociaż fakt- epitetów na jego temat przychodzi do głowy multum🤫 "Drań" jest mocną lekturą, która zawiera wiele brutalnych i budzących kontrowersje scen. Jest również niebywale emocjonalna i trudna, a także życiowa, bo historia jej bohaterów ( zarówno pierwszo, jak i drugoplanowych) pokazują, że życie jest często bardzo krętą drogą na końcu której czeka nas to, co nieuchronne. Ma też kilka romantycznych scen, które chwytają za serce. A także Tych erotycznych, słynących z namiętności, pikanterii, czasami brutalności i perwersji. Co, jak co, ale Autorka potrafi łączyć ze sobą to, co zakazane z tym, co wydaje się względnie normalne. "Drań" to mieszanka tego wszystkiego, a wliczając jeszcze częste zmiany, zaskoczenia w akcji książki, otrzymujemy lekturę wybuchową i wciągającą od pierwszych stron. POLECAM!
Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2022-04-27
samotniewsrodksi
Bywa, że życie nie układa się nam tak, jak tego pragniemy. Wielka miłość kończy się dla Małgosi równie wielkim rozczarowaniem. Nieplanowana ciąża na ostatnim...
Czy gorący romans może zacząć się od sceny, gdy ona strzela do niego z dubeltówki? Artur jest miejscowym macho o ogólnopolskim zasięgu, na którego temat...